Van douchevloer naar douchetegel

Met BetteAir introduceert Bette als eerste fabrikant ter wereld een douchevloer in de vorm van een douchetegel. Vlak, strak, perfect in de vloer geïntegreerd, dus esthetisch en zeer hygiënisch.

Bij het woord douchetegel denkt men in eerste instantie aan een keramische of een natuurstenen tegel. Bette heeft de naam douchetegel bewust gekozen, omdat BetteAir dezelfde eigenschappen heeft als een tegel. De vorm, afmetingen en montage zijn namelijk hetzelfde als bij grote tegels. Om die specifieke vorm te produceren heeft Bette een uniek productieproces ontwikkeld en de dikte weten te reduceren van 30 naar 10 mm. Conform de dikte van gangbare keramische tegels. Ook de hoeken zijn zeer strak en hebben een hoekradius van slechts R8. Al deze aspecten geven BetteAir de looks van een tegel.

Ontwerper Dominik Tesseraux: “Dankzij de afmetingen die gelijk zijn als grote tegels integreert BetteAir perfect in de vloer en valt nauwelijks op. Daarbij heeft de nieuwe douchetegel alle voordelen van een tegel, echter niet de nadelen, zoals de kans op lekkage. Dit is te danken aan het duurzame geglazuurde titaanstaal, die de douchetegel bovendien een esthetisch design geeft. Bovendien is de douchetegel vrij van voegen en daardoor zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te maken. Naast het exclusieve ontwerp is de bodemgelijke montage een echte revolutie. Want de douchetegel kan net als bijvoorbeeld keramische tegels, direct op de vloer worden gelijmd.”

Voor veel ruimtelijk comfort is de douchetegel BetteAir leverbaar in 8 afmetingen. De vierkante maten zijn 900 en 1.000 mm, de rechthoekige maten zijn: 1.000 x 900 mm, 1.200 x 800 mm, 1.200 x 900 mm, 1.200 x 1.000 mm en zelfs de XL-maten: 1.400 x 900 mm en 1.400 x 1.000 mm. Om de douchetegel harmonieus of juist opvallend te integreren is deze leverbaar in 31 kleuren. U kunt kiezen uit 8 sanitairkleuren, 22 exclusieve matkleuren en de bijzondere effectkleur Blue Satin.