Elektronische oplossingen voor het behoud van de (drink)waterkwaliteit

De Duitse sanitairspecialist Schell presenteert op de VSK (hal 8, stand E054)  een aantal interessante innovaties en intelligente oplossingen, die het behoud van de (drink)waterkwaliteit ondersteunen.

Zo worden onder andere nieuwe elektronische kranen uit de Modus-productlijn, het nieuwe Montus Flow inbouwspoelreservoir en de elektronische keukenkraan Grandis E gepresenteerd. Dankzij deze aanvullingen op het leveringsprogramma kan het watermanagementsysteem SWS nu integraal worden ingezet om alle essentiële tappunten in openbare en commerciële gebouwen elektronisch aan te sturen en te beheren.

“De bezoekers van de VSK kunnen op de beurs kennismaken met enkele volledig nieuw ontwikkelde oplossingen en producten, die in 2021 op de markt gebracht werden, maar die we nu voor het eerst in Nederland kunnen laten zien”, zegt Andrea Bussmann, directeur marketing, verkoop en productmanagement bij Schell. Denk aan de contactloze wastafelmengkraan Modus E, de Modus-eengreepsmengkraan en het nieuwe Modus-douchearmatuur dat is uitgerust met een thermostaat en speciaal ontworpen voor kinderen en personen met een beperkt reactievermogen. Samen met de ThermoProtect-technologie biedt de kraan optimale bescherming tegen verbranding. Ook voor de wastafelkranen uit de Modus-lijn zijn er modellen met een thermostaat.

De hoekregelkraanthermostaat, die begin van dit jaar geïntroduceerd werd, zorgt ook voor een betrouwbare bescherming tegen verbranding. De hoekregelkraan is vooral bedoeld voor gebouwen waar kwetsbare doelgroepen verblijven zoals kleuterscholen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Dankzij het praktische ontwerp en de handige aansluitsets is hij ook in krappe ruimtes, zoals onder kinderwastafels, eenvoudig te installeren.