Designaward voor douchegoot

Producten met een onderscheidende esthetische kwaliteit maken kans om met de Red Dot Design Award bekroond te worden. De Advantix Cleviva douchegoot van Viega is recent bekroond met deze internationale designprijs.

De douchegoot Advantix Cleviva werd door Viega in samenwerking met ontwerpbureau ARTEFAKT design (Darmstadt) ontwikkeld. Voor de toekenning van de Red Dot Award was voor de jury naast de esthetiek van de douchegoot ook de indrukwekkende functionaliteit van doorslaggevend belang. “De douchegoot overtuigt door de eenvoudige verwerkbaarheid en biedt door de grote variëteit volop mogelijkheden voor individuele badkamerinrichting,” aldus de jury.

De douchegoot Advantix Cleviva kan naar keuze vrij worden verwerkt in het tegeloppervlak: tegen de wand, maar ook als afvoer in het midden van de doucheruimte. In tegenstelling tot de gangbare douchegoten wordt bij de Advantix Cleviva het water via een rank roestvast stalen profiel met designprofilering naar een centrale vloerafvoer geleid. Deze wordt af fabriek geleverd met afdichtingsmanchet dat de installatie van de douchegoot en de opname in een afwerkvloer aanzienlijk veiliger en efficiënter maakt.