Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming is een duurzame oplossing om een woning of gebouw energiezuinig te verwarmen. Het zorgt voor een aangenaam omgevingsklimaat, vermits de installatie op een juiste wijze is ingeregeld. Als toonaangevend bedrijf in de verkoop van installatiemateriaal voor centrale verwarming en sanitair heeft Begetube al sinds 1980 een eigen afdeling die zich volledig richt op de markt voor vloerverwarming.

Sinds 1980 zijn er heel veel evoluties geweest in de vloerverwarmingssector, weet Youri van Giel van Begetube. “Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt de vloerverwarming zo gedimensioneerd dat ze voldoende warmte zal leveren om alle vertrekken volledig te verwarmen en dit zelfs bij extreem lage buitentemperaturen. Daar steekt wel een berekening achter, zodat de installatie goed ingeregeld kan worden. Intussen hebben wij een team van vijftien collega’s die constant bezig zijn met het berekenen van vloerverwarming en ventilatie. Zie het als een eigen studiebureau. Binnen twee tot drie werkdagen kunnen we een installatiebedrijf een snelofferte aanbieden voor een project, inclusief materiaalstaat en totaalprijs.”

Berekeningen en legplannen
Na een definitieve go op de snelofferte verzorgt het studiebureau van Begetube voor het installatiebedrijf de warmteverliesberekening en tekent de legplannen uit. “Achter elke centimeter zit een volledige berekening, zoals de afgifte naar boven en het verlies door de isolatie naar onderen toe,” zegt Van Giel. “Daar kunnen we heel ver in gaan. Tien jaar geleden hebben we een eigen softwareprogramma ontwikkeld waarmee we heel snel legplannen en berekeningen kunnen maken. Dit programma wordt constant aangepast zodat we te allen tijde up-to-date zijn. Er zijn namelijk heel wat verschillende typen buizen en plaatsingssystemen op de markt die elk een eigen afgiftepatroon hebben. We kunnen alle soorten buizen aanbieden, van een high end buis ATG gekeurd tot een projectbuis.”

Gepatenteerde aansluitcombinaties
Naast de gekende regelsystemen heeft Begetube enkele nieuwe gepatenteerde aansluitcombinaties ontwikkeld, zoals de Unimix en IC-box, waardoor vloerverwarming als hoofdverwarming op een heel eenvoudige manier kan worden geregeld. Van Giel: “De Unimix is een mengunit die voor de collector wordt geplaatst en voorzien van een geïntegreerde thermostatische driewegmengkraan die permanent zorgt voor de juiste aanvoertemperatuur van de vloerverwarming. De Unimix is compatibel met praktisch alle regelsystemen op de markt. De IC-box is een retourwatertemperatuur-begrenzer en maakt het mogelijk om op een bestaande radiatoraanvoer- en retourleiding een volwaardige vloerverwarming aan te sluiten, zonder een mengkraan te hoeven plaatsen. Ideaal voor bijvoorbeeld een badkamerrenovatie.”

Behalve het berekenen en uittekenen van de vloerverwarming kan Begetube installatiebedrijven ook volledig ontzorgen in de plaatsing van de vloerverwarming. “Wij werken samen met een vaste plaatsingsfirma die een project compleet oplevert met rapportage en foto’s. In 2018 hebben we op die manier meer dan 400.000 m2 vloerverwarming geplaatst, waaronder zelfs een project van 60.000 m2 voor een DC in Venlo.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BegetubeMeer informatie