Snel en efficiënt een online verwarmingsofferte maken

We beseffen dat in het digitale tijdperk waarin we nu leven alles sneller moet gaan. Tegelijk is het aanbod aan mogelijkheden voor de professional vandaag enorm. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om snel en efficiënt een juiste offerte te maken voor een project. Remeha komt met de oplossing: de online configurator. Een unieke applicatie waarin zelfs producten van derden kunnen worden toegevoegd.

In de configurator kan de professional op basis van parameters heel makkelijk het juiste systeem samenstellen, begint Nicolas Van Dyck van Remeha. “Het configureren gebeurt via een overzichtelijk stappenplan, zodat geen enkele benodigde component over het hoofd wordt gezien. Via de configurator is bovendien heel makkelijk een offerte op te stellen naar de consument. Het is niet alleen een administratieve hulp voor de professional, maar ook voor de groothandel die exact weet wat er geleverd moet gaan worden om het systeem optimaal te laten functioneren.”

Unieke features
De configurator werkt volgens Van Dyck heel gebruiksvriendelijk. “Zo is het bijvoorbeeld mogelijk voor de installateur om op voorhand al een heel aantal standaard offertes op te maken. Bij een bezoek aan een klant kan je een bepaalde standaard offerte dupliceren en toepassen op het specifieke project. Uniek aan onze configurator is bovendien dat je ook niet-Remeha producten kunt toevoegen aan de database, zoals radiatoren van een bepaald merk, buizen en koper, kortom alles om een installatie te completeren.”

Afhankelijk van het type product, toont de configurator in de basis alle installaties die voldoen aan de vraagstelling, gerangschikt op prijs. Van Dyck: “Van hieruit kan je zaken weglaten (uit de offerte halen) of eigen producten, materialen en geschatte werkuren toevoegen. Vervolgens kan je de offerte delen via e-mail of downloaden als PDF of Excel-bestand. De consument ontvangt vervolgens de offerte in jouw eigen huisstijl.”

Met de configurator hebben we echt iets unieks in handen, resumeert Van Dyck. “Het zorgt voor complete offertes, levert aanzienlijk wat tijdwinst op en voorkomt faalkosten door foutief bestelde componenten.” Remeha zal de configurator voortdurend blijven evolueren. Denk aan verregaande koppelingen en integratiemogelijkheden met externe pakketten en uitgebreide import- en exportfunctionaliteiten. De configurator is browserbased en beschikbaar op desktop, tablet en smartphone.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RemehaMeer informatie