Polyvalente brandklep geoptimaliseerd

De FKA2-EU is de nieuwe blikvanger in het brand- en rookbeveiligingsgamma van TROX. Als waardige opvolger van de FKS-EU en FKA-EU garandeert deze kersverse brandklep de veiligheid als nooit tevoren. Alles in één, zo zou je de FKA2-EU in een notendop kunnen omschrijven.

Minder stromingsweerstand, minder drukverlies, meer hygiëne, eenvoudigere verwerking en montage en bovenal meer flexibiliteit: alles is geoptimaliseerd dankzij de geautomatiseerde productie, klinkt het bij TROX Belgium, dat onlangs ook een nieuwe VAV-regelaar introduceerde en in 2020 een luchtbehandelingskast voor standaardtoepassingen op de markt brengt. De performante FKA2-EU brandklep vervangt de bestaande modellen, die telkens geschikt waren voor een specifieke toepassing.

FKA2-EU
Aangezien je ze in elke afmeting kan bestellen (tot op de millimeter nauwkeurig), is onze nieuwe brandklep een stuk polyvalenter dan haar voorgangers, legt Sales Director Bart Pennewaert uit. “Ze wordt op maat gemaakt in onze geautomatiseerde productie-unit, wat voor korte levertijden zorgt, en is geschikt voor integratie in verschillende soorten wanden, waaronder ook houtskeletbouwstructuren en systeemwanden met houten stijlen. De klep heeft een volledig vlakke binnenkant met een minimale stromingsweerstand, wat het drukverschil vermindert (-24 %), de vrije doorlaat vergroot (+ 10 %), de hygiëne bevordert en de energiekosten verlaagt. De verwerking en montage van de FKA2-EU is (ook in complexe situaties) beduidend eenvoudiger, onder meer door het lagere gewicht. Ze kan op een afstand van 40 mm onder dragende bouwelementen en 60 mm tussen twee kleppen (flens tegen flens) geplaatst worden en is ook makkelijk om te bouwen vanaf de buitenzijde. Tot slot is ze net zoals alle TROX-brandkleppen compatibel met een steenwolafwerking.”

TVE en X2
Naast de FKA2-EU introduceerde TROX onlangs ook een nieuwe VAV-regelaar, de TVE. “De kleppen en de regelaars die we tot nog toe gebruikten, waren beperkt in hun meetbereik. De TVE kan correcte metingen uitvoeren vanaf luchtsnelheden van 0,5 meter per seconde, terwijl de vroegere ondergrens 3 meter per seconde bedroeg. Zo kunnen we opnieuw een grotere variatie bieden in de regeling en nog een stuk accurater verluchten”, licht Bart Pennewaert toe. “Bovendien hoef je bij de plaatsing geen rekening te houden met de luchtrichting.”

Tot slot komt TROX binnenkort op de proppen met een nieuwe luchtbehandelingskast voor standaardtoepassingen: de X2. “Een aanvulling op de X1, die vooral geschikt is voor high-end toepassingen in ziekenhuizen, laboratoria en andere uiterst hygiënische ruimtes. De X2 mikt eerder op eenvoudigere installaties en omgevingen, zoals kantoren, restaurants, enzovoort. De nieuwe luchtbehandelingskast wordt samengesteld op maat en gaat tot 25.000 m³, maar er is ook een voorgeconfigureerde versie beschikbaar, die tot 15.000 m³ gaat.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TROXMeer informatie