Oplossingen voor een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat

De “indoor air quality” of “binnenlucht-kwaliteit” is momenteel een hot topic. Meer en meer worden mensen zich ervan bewust dat binnenlucht vaak veel vervuilder is dan buitenlucht door de aanwezigheid van lijmen in meubels, chemicaliën in verven etc. Ook oververhitting is in deze context een belangrijk component naar gebruikerscomfort toe. Duco komt tegemoet aan deze problematiek met ventilatie- en zonweringoplossingen voor een binnenklimaat om u tegen te zeggen, en dit zowel voor renovatie, nieuwbouw, actief als passief wonen binnen de “Duco at Home’ totaalconcepten.

De normen voor energiezuinig bouwen worden met de dag strenger. Als reactie hierop zien we tal van nieuwe concepten opduiken. Ook binnen de ventilatie- en zonweringwereld zullen er heel wat inspanningen geleverd moeten worden om tot de gewenste oplossingen te komen. “Met onze producten bieden we voor iedere situatie een passende oplossing,” zegt Dirk Slagmulder, Sales Director van Duco. “Daarbij vertrekken we steeds van 3 pijlers, met name gezondheid, comfort en energiezuinigheid. Gezondheid borgen we aan de hand van continue en precieze metingen van de luchtkwaliteit. Het comfort garanderen we door het enorm sterk inzetten op akoestiek (zowel onze C- als onze D-systemen zijn de stilste in de markt!) en op de strijd tegen oververhitting. Energiezuinigheid tenslotte is het logische gevolg van onze intelligente manier van ventileren, wat we duidelijk aantonen in elk van onze vier tentoongestelde “Duco at Home” concepten.”

Doelstelling is om met een diversiteit aan producten de “indoor air quality” voor iedere woning naar een hoger niveau te brengen. Slagmulder geeft enkele voorbeelden van de energiezuinigheid van Duco’s oplossingen: “Bij een C-oplossing zetten we in op vraagsturing op kamerniveau, dus enkel ventileren waar en wanneer nodig, én in de juiste hoeveelheid. Als dit dan ook nog eens gebeurt in combinatie met onze vraaggestuurde raamroosters (de Tronic, een unieke oplossing in de markt!) dan weet je dat je een enorm energiezuinige oplossing in huis haalt!”

“Met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco bieden we daarenboven nog een extra energiezuinig alternatief aan binnen C-ventilatie, waarbij de afgevoerde ventilatielucht gebruikt wordt als duurzame warmtebron voor centrale verwarming en warm tapwater. Bij onze D-oplossingen tenslotte is vraagsturing opnieuw een belangrijke katalysator in het bereiken van die optimale luchtkwaliteit, waarbij een efficiënte warmtewisselaar en een geïntegreerd 2 zone-systeem opnieuw de garantie zijn voor een milieu- en budgetvriendelijke oplossing.”

Om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren is ventilatie van immens belang. Dat moet in het HVAC-plaatje meegenomen worden. “Daarbij mag ook zonwering niet ontbreken”, besluit Slagmulder.  “Ook daarvoor hebben we de juiste oplossingen in huis om oververhitting tegen te gaan. Tot slot tonen we ook graag de DucoGrille Nightvent, een intensieve ventilatie-oplossing die toelaat om ’s avonds en ’s nacht een binnenruimte af te koelen door middel van grote debieten verse lucht. Kortom, mogelijkheden genoeg om zowel in C- als D-oplossingen heel ver te gaan voor een optimaal binnenklimaat.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DucoMeer informatie