Air Purifier voorkomt Covid-19-verspreiding

Om Covid-19 buiten de deur te houden, is het zaak zoveel mogelijk te ventileren. Niet elk gebouw of elke ruimte is voorzien van een goed werkend ventilatiesysteem. Trox komt daarom met de Air Purifier, een standalone toestel dat 99,95% van alle vervuilende partikels uit de lucht filtert en daarmee mogelijke verspreiding van Covid-19 en andere (griep)virussen tegen gaat.

De Air Purifier is een plug-and-play toestel, begint Kenneth Lambrecht van Trox Belgium. “Het enige dat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en de omgevingslucht in een ruimte wordt direct gereinigd. Het toestel zuigt de omgevingslucht van onderaf aan. De aangezogen lucht gaat achtereenvolgens door een F9-filter en een HEPA H13-filter en wordt ontdaan van alle vervuilende partikels. De quasi 100% zuivere lucht wordt langs boven op een hoogte van 2,30 meter horizontaal weer uitgeblazen de ruimte in.”

 2,30 meter hoog
Het toestel is volgens Lambrecht speciaal ontwikkeld omwille van de Covid-19-pandemie. “Het is bewezen dat het virus in partikels (aerosolen) van 0,3 tot 10 micron aanwezig is, die wij tegenhouden met de filters. Het toestel is leverbaar in twee uitvoeringen (large en medium) met een capaciteit tot 1.600 m3/h. Beide toestellen zijn overigens 2,30 meter hoog, om een veilige uitblaasstroom zonder obstakels te garanderen, en werken vrijwel geluidloos op een geluidsniveau van 40 dBA. Dat is stiller dan een ijskast,” zegt Lambrecht die volop toepassingsmogelijkheden ziet voor de Air Purifier. “Het is een ideale oplossing voor klaslokalen, (bedrijfs)kantines, patiënten-ontvangstkamers, vergaderzalen, enz., kortom, ruimtes waar niet direct een luchtgroep in geplaatst kan worden of kanalen ten behoeve van ventilatie kunnen worden voorzien. Voor deze ruimten wordt geadviseerd om een raam te openen, maar dat is in de wintermaanden niet bepaald comfortabel. De Air Purifier biedt dan een uitkomst.”

Ook na de pandemie blijft het toestel volgens Lambrecht interessant. “Niet overal in België is de luchtkwaliteit even goed zoals in de Alpen. De Air Purifier filtert alle vervuilende partikels uit de omgevingslucht en voorkomt ook andere virussen, zoals verkoudheid en griep.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TroxMeer informatie