InterSolution toont veelbelovende toekomst van solarmarkt

Er wacht de zonne-energiemarkt een mooie toekomst. Zonnewarmte verwerft een steeds grotere plek in de energietransitie. InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo Gent, biedt de solarprofessional een totaaloverzicht van de laatste nieuwe innovaties die er op de markt te vinden zijn. Toegang is gratis mits online voorregistratie met code PS99283942.

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in de nieuwbouwmarkt. Beursmanager Delphine Martens: “De sector is aan een stevige heropleving bezig, maar er is nog een lange weg te gaan naar de Europese vastgelegde energiedoelstellingen. De solarwereld evolueert razendsnel, zowel wat schaalgrootte als wat technologie betreft. Met een bezoek aan InterSolution is de professional weer helemaal mee met de allernieuwste producten en ontwikkelingen.”

Exclusief voor solarprofessionals
InterSolution biedt ruime mogelijkheden voor marktspelers die direct contact willen leggen met collega’s, klanten en leveranciers. In 2019 groeide het bezoekersaantal met 6 %. Een bezoek aan InterSolution is nuttig voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. Voorbije editie kwam maar liefst 18 % van de bezoekers uit Nederland.

Voorstelling nieuw aanbod 2020
Toonaangevende leveranciers uit heel Europa (onder andere uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Israël…) etaleren op InterSolution traditiegetrouw hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software. Voor veel standhouders is de tweedaagse vakbeurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de voornaamste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt, om nieuwe leads en projecten binnen te halen en om bestaande relaties te onderhouden. “En omdat InterSolution in januari plaatsvindt, aan het begin van het nieuwe jaar, is de vakbeurs de ideale gelegenheid om hun aanbod van 2020 voor te stellen”, aldus Delphine Martens.

Zo zet de groeiende belangstelling voor batterijopslag zich ook komende editie door. Ook monitoringsoftware is de laatste jaren gemeengoed geworden en maakt vast deel uit van het beursaanbod. Daarnaast hebben exposanten en bezoekers toenemende aandacht voor energiemanagement, onder meer omwille van het dreigende stroomtekort in België, en voor centrale omvormers, aangezien solarprojecten in omvang alsmaar groter worden.

Kortom, InterSolution 2020 brengt een actueel totaaloverzicht van: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

Gratis Masterclasses
Ook dit jaar worden er in de conferentieruimte van de beurshal een reeks gratis Masterclasses door deelnemende exposanten aangeboden. Deze infosessies zijn praktijkgericht en geven duiding bij de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt.

InterSolution in het kort

  • Woensdag 15 januari 2020 van 9.30 tot 20 uur en donderdag 16 januari 2020 van 9.30 tot 18 uur in Flander Expo Gent (België)
  • Ruime netwerkmogelijkheid met kwaliteitscontacten uit heel Europa
  • Gratis Masterclasses over de nieuwste innovaties en technologieën
  • Gratis toegang na voorregistratie op www.intersolution.be met code PS99283942