Uniek nieuw noodverlichtingsarmatuur

Powermanagementbedrijf Eaton lanceert RoundTech: een noodverlichtingsoplossing met minimale esthetische impact, maar met maximale performance. Met de lancering van RoundTech, brengt Eaton een eenvoudige, maar speciale noodverlichtingsoplossing voor elke decentrale toepassing – van standaard tot High Bay varianten voorzien van Autotest, CGLine+ of DALI.

RoundTech combineert een snelle installatie en montage met hoge prestaties en een flexibele E-focus functie die zorgt dat één armatuur zowel voor vluchtroute- als ruimteverlichting gebruikt kan worden. Het assortiment biedt noodverlichtingsspecialisten meer keuze bij het plannen van projecten en het installeren van de armaturen in diverse omgevingen. De RoundTech is ontworpen voor elke standaard gatmaat tussen 64 mm en 78 mm en heeft een ronde afwerkrand met een diameter van 110 mm om zijn vlakke, verzonken uiterlijk te verfijnen en zo de esthetiek van elke ronde downlighter in de buurt aan te vullen.

Aanvullend is er ook een vierkante afwerkrand verkrijgbaar als verwisselbaar accessoire, mocht het interieur(ontwerp) en de verlichtingsuitstraling dit vereisen. De ronde en vierkante afwerkranden zijn verkrijgbaar in vier standaardkleuren; wit, donkergrijs, zilver en zwart. Ontwerpers die meer maatwerk wensen om flexibel te kunnen voldoen aan esthetische eisen, kunnen daarnaast kiezen uit een volledig spectrum van kleuren voor zowel de ronde als vierkante afwerkrand.

Installatiegemak gaat hand in hand met RoundTech’s toonaangevende prestaties, zoals grote tussenafstanden en een compacte behuizing met standaard IP65 classificatie. De serie is leverbaar in een standaardversie voor installatie tot 9.5 m hoogte met 24 m tussenafstand op 3 m hoogte en een High Bay versie voor installatie tot 12 m hoogte. De maximale tussenafstand voor vluchtrouteverlichting (1 lux) is 43 m, wat een uitmuntende prestatie is voor een armatuur van dit type. De High Bay versie is ook te gebruiken voor toepassingen waar 10 lux vereist is.

Dankzij de unieke E-focus functie kan de lichtspreiding worden aangepast, zodat de armatuur geschikt is, voor zowel vluchtroute- als ruimteverlichting. Hierdoor zijn minder artikelnummers nodig, wordt de keuze eenvoudiger en worden faalkosten verlaagd. Installateurs kunnen de E-focus functie snel configureren met behulp van een eenvoudige dip-switch. Tijdens netspanning, in permanent bedrijf, biedt RoundTech ook de mogelijkheid om te dimmen van 100% naar 70% of 30% op plaatsen waar lagere verlichtingsniveaus de voorkeur genieten.