Rexel Nederland voortaan Huawei Gold Partner

Tijdens een ‘signing ceremonie’ op Solar Solutions is de strategische samenwerking tussen Huawei en Rexel officieel bekrachtigd. Het levert de groothandel met twintig vestigingen door het hele land de status van Huawei Gold Partner op. Een gesprek met Rexel over de bewuste keuze voor Huawei Solar en de samenwerking met Wattkraft.

Voor de markt van residentiële zonnestroomsystemen heeft Huawei een compleet ecosysteem met omvormers, optimizer, laadstations en energieopslagsysteem, zoals de LUNA-thuisbatterij. “Huawei Solar heeft de ambitie uitgesproken om een one-stop-shop te worden voor de residentiële markt”, zegt Webster Yan, General Manager West-Europa bij Huawei Solar. “Dat resulteert in een compleet aanbod, dat bovendien uitblinkt in veiligheid. Met een 100% score in de vlamboogdetectietest van TNO bevestigen we onze positie als innovatieve marktleider voor wat betreft de veiligheid van residentiële en commerciële omvormers van zonnestroom.”

Rexel Nederland is sinds kort dus Gold Partner van Huawei Solar. “We zijn altijd op zoek naar de beste producten voor onze klanten”, zegt Sjors van Wingerden, productmanager bij Rexel. “Huawei is een gerenommeerd bedrijf dat meedenkt aan oplossingen voor de Nederlandse markt. Sinds een aantal jaren doen wij op een fijne manier zaken met Wattkraft, die de omvormers van Huawei Solar naar Europa haalt. De samenwerking met Wattkraft en Huawei is belangrijk en we werken dan ook met korte lijntjes. Dit vertaalt zich in een goede service vanuit zowel Wattkraft, maar ook vanuit de technische support afdeling van Rexel.”

Dominique Leuwol, verantwoordelijk voor de Huawei-distributiepartners binnen Wattkraft, over de samenwerking: “De keuze van een marktleider zoals Rexel Nederland om voor Huawei-producten te kiezen is een duidelijk signaal dat we op de juiste weg zijn om onze doelstellingen te behalen.” Rexel Nederland beschikt inmiddels over een grote voorraad van Huawei Solar-producten. Geïnteresseerd in een training of wil je op locatie bijgepraat worden over de Huawei Solar-producten? Kijk dan op: https://solarbus.nl/

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Wattkraft Meer informatie