PV-installatie voor prestigieus wellnessresort 

Een groot verwarmd zwembad, verschillende soorten sauna’s, een hamam, zonnebanken…, het prestigieuze Caesar Fitness & Spa Resort in het centrum van Den Haag heeft het allemaal. En het zijn stuk voor stuk energieslurpers. Reden voor eigenaar Hans van Os om te investeren in een PV-installatie van Zonneklaar uit Barneveld. Het dak ligt nu vol met 600 zonnepanelen en vijf Huawei-omvormers.

Het Caesar Fitness & Spa Resort van 5.000 m2 beweegt zich in het hogere segment. “We zijn de meest luxueuze club van Nederland en zelfs van Europa, zo horen we terug van onze buitenlandse gasten. Dat is natuurlijk een prachtig compliment, maar daar werken we ook iedere dag aan”, benadrukt Hans. “Net als nu met de nieuwe PV-installatie van Zonneklaar zijn we iedere dag aan het zoeken naar hoe kunnen we iets toevoegen, zodat het product nog beter wordt.”

10% cadeau
Het was voor Hans best wel een zoektocht om het juiste bedrijf te vinden die net als hij een hoge kwaliteit kan garanderen. “In de wereld van zonnepanelen zijn best wel wat cowboys actief, zo hebben we ondervonden. Totdat we Fernand Schaling van Zonneklaar tegen het lijf liepen. Hij is duidelijk, zegt waar het op staat en draait nergens omheen. Voor ons was het belangrijk dat de installatie snel gelegd kon worden. En dat kon hij garanderen en nog veel belangrijker, ook waarmaken.” Fernand: “We hebben eerst een energieanalyse opgesteld om te inventariseren wat er nodig is en hoeveel panelen we kwijt kunnen. Op basis daarvan werken we de business case uit, zodat de klant zoveel mogelijk profijt heeft van de installatie. De installatie op het dak van Caesar Fitness & Spa Resort telt 600 panelen en vijf 50 KTL Huawei-omvormers van in totaal 250 kW. Het voordeel bij Huawei is dat je 10% extra vermogen cadeau krijgt, dus stiekem staat er 275 kW opgesteld.”

Service en onderhoud
Huawei biedt met de omvormers weliswaar een standaard product, maar het is in heel veel situaties toepasbaar is. “In vrijwel elke situatie kunnen wij met de producten van Huawei uit de voeten”, zegt Fernand. “Ook de ervaring met Wattkraft (leverancier van Huawei producten in de Benelux, red.) is goed. Het is een professionele club, ze denken goed mee en de service en dienstverlening die ze leveren, is top.” Zonneklaar biedt bij elke installatie een service- en onderhoudscontract aan. “Net als een auto heeft ook een PV-installatie af en toe onderhoud nodig. Door de installatie jaarlijks te controleren zorgen we ervoor dat het systeem altijd optimaal presteert.” Ook Hans is tevreden met zijn installatie. “Dankzij de PV-installatie hoeven we minder energie van het net te halen en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. In de app van Huawei kun je heel duidelijk zien wat er van het net komt en welk deel je zelf produceert. Grofweg een derde van ons totale verbruik wekken we voortaan zelf op.”

 

Voor meer informatie over Wattkraft Meer informatie