Online bestelplatform voor de PV-professional

De PV-professional die op zoek is naar eenvoud, gemak en de scherpste prijzen doet er goed aan het online platform van ESTG eens te bekijken. Al bijna tien jaar belevert de internationale online solar groothandel ruim vierduizend PV-professionals over heel Europa. Tijdens de achtste editie van InterSolution, dé vakbeurs voor de solarmarkt in Gent, kunnen bezoekers de voordelen van het online calculeren en bestellen van de complete PV-installatie zelf ervaren.

ESTG heeft zich volledig gespecialiseerd in de solarmarkt. “We leveren zonnepanelen, omvormers, kabels en stekkers, montagematerialen, beveiliging en opslag in een mooie mix van verschillende merken en leveranciers,” zegt Malou Jansen van ESTG. “De PV-professional heeft op die manier slechts één aanspreekpunt voor de complete PV-installatie. Groot voordeel van ons online platform is dat hij 24/7 een bestelling kan plaatsen en dat wij direct uit voorraad kunnen leveren, zowel bij de PV-professional op de stoep als rechtstreeks op een project. Ook het moment van leveren kan worden overeengekomen.”

Op Intersolution toont ESTG de PV-professional hoe hij een installatie kan samenstellen en bestellen. Jansen: “Via een calculatiemodule kan een installateur een installatie namelijk volledig samenstellen. Alle componenten en montagematerialen worden vervolgens in het winkelmandje geplaatst. Voor de installateur is het een kwestie van bestellen en afronden. Dat kan op elk moment van de dag, ook in de avond of in de weekenden bijvoorbeeld. De bijbehorende installatiehandleiding en de paneelgebonden flashdata kan vervolgens door de installateur worden gedownload. Kortom, we ontzorgen de PV-professional volledig. En omdat we ons puur richten op een online aanwezigheid hoeven we geen batterij verkopers of fysieke winkels te onderhouden. Daarmee kunnen we de prijzen aantrekkelijk houden.”

ESTG heeft eigen verkoopkantoren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. “Mocht een installateur meer advies willen, kunnen ze altijd contact met ons opnemen en worden te woord gestaan in de eigen taal. Daarnaast organiseren we 2-wekelijkse producttrainingen en introducties van nieuwe producten in samenwerking met onze leveranciers.” Volgens Jansen is de animo voor die trainingen met name de laatste jaren enorm gestegen. Daarnaast bekijkt ESTG de mogelijkheden om webinars te organiseren. “Een optimale serviceverlening is voor ons topprioriteit. Dat wordt ook gewaardeerd door de markt. We groeien jaar op jaar en beleveren inmiddels ruim 4.300 PV-professionals van klein tot groot in 31 Europese landen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ESTGMeer informatie