One-stop-shop voor duurzame installaties

Al tien jaar profileert ESTG zich als dé online solar groothandel voor de PV-professional. Intussen maken al meer dan 7.000 professionals uit 37 (!) landen gebruik van de diensten van ESTG die zich langzaam maar zeker verder uitbreidt tot een one-stop-shop voor duurzame installaties. Vanzelfsprekend is de firma weer vertegenwoordigd op Intersolution in Gent, dé vakbeurs voor de solarmarkt. Directeur Klaas Galama geeft ons alvast een voorproefje.

Solar is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, zegt Klaas Galama. “Solar is niet meer te stoppen, ook niet als de oude subsidies die solar genoot worden aangepast aan de huidige tijd. Het is intussen een gevestigde waarde in de installatiemarkt en blijft onverminderd populair in België.” Op Intersolution in Gent kunnen bezoekers op de stand van ESTG zelf de voordelen van het online calculeren en bestellen van de complete PV-installatie ervaren. “We leveren zonnepanelen, omvormers, kabels en stekkers, montagematerialen, beveiliging en opslag in een mooie mix van verschillende merken en leveranciers. Groot voordeel van ons online platform is dat een PV-professional 24/7 een bestelling kan plaatsen en dat wij direct uit voorraad kunnen leveren, al dan niet rechtstreeks op een project.”

Duurzame installaties
Behalve solar is de installatiemarkt op velerlei manieren aan het verduurzamen. Reden voor ESTG om de scope steeds verder te verbreden of zoals Galama het treffend verwoordt: “We willen een one-stop-shop zijn voor duurzame installaties door heel Europa, een volwaardige online elektrotechnische groothandel met de focus op duurzame installaties. Dat varieert van LED-verlichting en elektrische componenten tot laadpalen en warmtepompen. Ons aanbod wordt uitgebreid van 3.300 producten vandaag naar ruim 10.000 producten, waarbij we een verregaande samenwerking aangaan met fabrikanten. Zo zijn we inmiddels al een mooie samenwerking aangegaan met ABB. Daarnaast verliezen we de solarmarkt niet uit het oog, want ook daarin breiden we uit met nieuwe panelenmerken en omvormerfabrikanten.”

Meer advies
Sinds 1 januari heeft ESTG een nieuwe webshop gelanceerd, die het volgens Galama mogelijk maakt om razendsnel duizenden producten tegelijk toe te voegen. “Steeds meer duurzaam georiënteerde professionals weten ons te vinden. We bereiken vandaag via ons platform meer dan 28.000 professionals en hebben eigen verkoopkantoren en magazijnen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zweden. Voor dit jaar staan kantoren in Polen en Spanje in de planning alsmede voor het eerst uitbreiding naar een nieuwe continent. Mocht een installateur meer advies willen, kunnen ze altijd contact met ons opnemen en worden te woord gestaan in de eigen taal. Daarnaast organiseren we 2-wekelijkse producttrainingen en introducties van nieuwe producten in samenwerking met onze leveranciers.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ESTGMeer informatie