LED-dimmers in alle soorten en maten

De ene LED-verlichting is de andere niet en verandert razendsnel. De LED-verlichting wordt steeds goedkoper, waardoor er steeds meer bezuinigd wordt op de levensduur en elektronica van de spots. Zo op het eerste gezicht geen probleem, tenzij je de verlichting wil gaan dimmen. Een dimmer integreren, blijkt in de praktijk een serieuze uitdaging. Met een groot assortiment aan universele LED-dimmers is dat bij Klemko verleden tijd.  

“Na het grote succes van Klemko’s universele LED-dimmer 891042, hebben wij het programma uitgebreid met een serie dimmers”, zegt Marketing- en Datamedewerker Jelmer Hoekstra. “De universele LED-dimmer 891042 is al een tijdje op de markt en vindt ook gretig aftrek. We breiden deze lijn aan dimmers nu uit met een aantal nieuwe varianten, waaronder dimmers voor; klein vermogen 1-100W, groot vermogen tot 600W, fase aan- of afsnijding dimmer, een duo dimmer en een Zigbee of Z-wave dimmer. Goede verlichting is een belangrijke factor voor efficiënt thuiswerk. Zeker nu het thuiswerken in coronatijd zo populair is gaan mensen toch meer nadenken over hun verlichting.”

Universele dimmers 
De universele dimmer voor klein vermogen is geschikt voor het dimmen tot 100 Watt. Voor groot vermogen is er een dimmer die geschikt is voor dimmen tot 600 Watt. Hoekstra ziet toepassingen voor bijvoorbeeld een kroonluchter, LED-panelen, enz. “De duo dimmer is op zijn beurt geschikt wanneer er weinig ruimte is in het schakelmateriaal. Met de duo dimmer kan je twee verschillende groepen in één behuizing aansturen, bijvoorbeeld de eetkamertafel en zithoek. Deze dimmer is geschikt voor LED-verlichting van maximaal 2x 100 Watt. Vervolgens hebben we ook nog een dimmer voor het draadloos of centraal aansturen van de verlichting. Onze slimme en universele modules communiceren draadloos met bestaande protocollen, zoals Zigbee en Casambi, en zijn te bedienen via de muur, de app of zelfs met spraak.”

Ook heeft Klemko een hele interessante dimmer voor de markt die zowel fase aan- als fase-afsnijding kan dimmen. De installateur hoeft dus maar één dimmer op voorraad te houden en zet de dimmer afhankelijk van de situatie in de juiste stand. De dimmer is geschikt voor het dimmen tot 200 Watt bij fase aansnijding en tot 100 Watt op fase afsnijding. “Tot slot hebben we nog een dimmer met afbreekbare hoeken, met name geschikt voor toepassingen in het buitenland waar de grote van de inbouwdozen niet altijd gelijk is,” besluit Hoekstra.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KlemkoMeer informatie