Innovatieve producten en slimme gereedschappen

Met innovatieve producten en slimme gereedschappen staat Klemko de installateur bij om op een snelle, veilige en efficiënte manier een degelijk installatie op te leveren. Accountmanager aansluit- en installatietechniek Sander Pronk praat ons bij over de meest recente ontwikkelingen, zoals de zelfklevende driehoek leidingkoker, slimme knipgereedschappen en duurzame opstelbalken (sets) voor airco-units of warmtepompen uit gerecyclede autobanden.

De zelfklevende driehoek leidingkoker is de meest recente uitbreiding in het Canalit-programma. “Door de zelfklevende strip laat de koker zich heel eenvoudig installeren in elke, ook niet-haakse hoek”, zegt Pronk. “De driehoekkoker is voor ontzettend veel toepassingen inzetbaar om kabels op een nette manier weg te werken. Het product is leverbaar in twee lengtes (2 en 3m) en is op de deksel gemeten 34mm breed en 15mm hoog. Daarnaast zijn er ook eindkappen beschikbaar. Alle kokers worden standaard geleverd met een beschermfolie, zodat de installateur na afloop niet meer de eigen vingerafdrukken hoeft weg te poetsen.”

Duurzame opstelbalken
Een andere noviteit in het programma van Klemko is de rubberen opstelbalk uit gerecyclede autobanden voor een duurzame montage van onder meer een airco-installatie, warmtepomp, etc. “We leveren deze compleet als set, inclusief bevestigingsmaterialen, in vier afmetingen: 250, 450, 600 of 1000mm lengte. De rubber opstelbalken zijn standaard voorzien van twee waterpasjes en montagemateriaal en daardoor eenvoudig en snel te monteren.” Ook nieuw in het assortiment van Klemko zijn de slimme opstelmaterialen voor het schuine dak, alsmede kant-en-klaresets montagematerialen om aircokanalen snel en slim te installeren. Relatief nieuw zijn tot slot ook een aantal slimme knipgereedschappen om leidingkanalen snel, braamloos en stofvrij op de juiste lengte te knippen.

Klemko is voortdurend in gesprek met installateurs en eindgebruikers om producten en gereedschappen af te stemmen op de behoeften in de markt. “Op basis daarvan bekijken we welke bestaande producten we mogelijk verder kunnen doorontwikkelen of ontwikkelen compleet nieuwe concepten. Oplossingen die steevast een forse tijdsbesparing opleveren voor de installateur, zodat ook binnen de huidige krapte op de arbeidsmarkt een degelijke installatie opgeleverd kan worden”, zegt Pronk tot besluit.

Voor meer informatie over Klemko Meer informatie