Enphase Energy breidt productiecapaciteit uit

Enphase Energy, Inc., een wereldwijde speler in technologie voor energiebeheer en ‘s werelds grootste leverancier van op micro-omvormer gebaseerde zonne- en batterijsystemen, breidt zijn bijna 15-jarige partnerschap met Flex, de wereldwijde fabrikant van gediversifieerde producten, verder uit.

Vanaf het eerste kwartaal van 2023 begint de fabriek van Flex in Timisoara, Roemenië, met de productie van Enphase® micro-omvormers voor de Europese markt. Hiermee wordt ingespeeld op de snelle groei in de regio en de vraag naar particuliere zonnesystemen. Deze groei is het gevolg van stijgende energieprijzen en het toenemende aantal elektrische voertuigen (EV) en warmtepompen.

De nieuwe productielocatie in Roemenië stelt Enphase Energy in staat om de wereldwijde capaciteit te vergroten en de levertijden in Europa te verbeteren. Meer schone energietechnologie zoals zonne-energie en batterijen over het hele continent biedt meer energiezekerheid voor consumenten nu men steeds minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen.