‘Wij pleiten voor een sleutelloos bestaan’

Batterij-gestuurde cilindersloten zijn aan een flinke opmars bezig en vervangen in toenemende mate mechanische en/of bedrade sloten. “Wij pleiten voor een sleutelloos bestaan”, zegt Joost Ebels van SALTO Systems. De Spaanse fabrikant is gespecialiseerd in de productie van batterij-gestuurde cilinders en deurkrukken, en heeft voor elk type deur/slot wel een oplossing.

SALTO Systems is in 22 jaar uitgegroeid tot een serieuze speler in de wereld van toegangsverlening met inmiddels een wereldwijde verkooporganisatie die meer dan 1.500 medewerkers telt. Ook in de Benelux is SALTO lokaal vertegenwoordigd. “Wij leveren onze producten via geselecteerde dealers aan de eindklant. Zij verzorgen ook de montage en installatie. Al zien we wel een verschuiving in de markt, dat we als fabrikant steeds meer gevraagd worden voor een stukje advies aan de voorkant. Daar geven we uiteraard graag gehoor aan”, aldus Ebels.

Rechten toekennen of wijzigen
De batterij-gestuurde cilinders en deurkrukken van SALTO Systems worden aangestuurd door een drager in de vorm van een pasje, smartphone of smartwatch. “We zijn een Europese producent en al meer dan 22 jaar op de markt actief. Dat maakt dat we voor elk type slot en voor elke deur inmiddels wel een oplossing in huis hebben”, verzekert Ebels. “Zeker in de Benelux is de diversiteit aan deuren bijzonder groot. Als het hier past, past het in de rest van de wereld ook.” Volgens Ebels is er een grote behoefte aan batterij-gestuurde cilinders en deurkrukken. “De markt is booming. Er zijn meer binnendeuren dan mensen woonachtig in de Benelux, dus we hebben nog aardig wat werk te verzetten”, zegt hij lachend. “Het grote voordeel van een elektronische cilinder is dat je heel eenvoudig toegangsrechten kunt toekennen of wijzigen en dat je geen gedonder meer hebt met zoekgeraakte sleutels. Verder blinken onze systemen uit in bedrijfszekerheid. En mocht er toch een storing optreden, kun je altijd nog met andere middelen toegang krijgen.”

SALTO Systems blijft zijn systemen voortdurend doorontwikkelen. Ebels: “We houden de markt nauwlettend in de gaten en geloven in de smartphone als drager van het succes. Alles verloopt via het mobiele toestel, ook de terugkoppeling. Daarom werken we samen met partijen als Google en Apple. Ook werken we aan (verdere) integraties met gebouwbeheersystemen, met systemen in de zorg (koppelen aan detectie- en zusteroproepsystemen) en met reserveringspakketten voor multi-tenant gebouwen. De strategische overname van Bluefield Smart Access past dus perfect in dat plaatje.”

Voor meer informatie over SALTO Systems Meer informatie