Vlaanderen helpt kmo’s de digitale sprong maken

Digitalisering biedt Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel de maatschappij als de economie en kan de productiviteit een ongeziene boost geven. Daarom lanceert VLAIO een initiatief om kmo’s de kans te geven een digitale transformatie te realiseren en zich klaar te stomen voor de toekomst. De subsidie kan oplopen tot 50.000 euro.

Inzetten op het digitale biedt voor Vlaanderen enorme opportuniteiten voor zowel de maatschappij als de economie en kan een enorme productiviteitsverbetering realiseren. Hoewel vandaag al verschillende goede digitale technologieën beschikbaar zijn, blijven veel ondernemingen nog achterop hinken inzake digitalisering.

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige en zo een grote stap voorwaarts te zetten op vlak van hun digitale activiteiten. Ingediende projecten kunnen 50% steun krijgen met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat steeds uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige. Er wordt voor deze oproep in een totaalbudget van 2,5 miljoen euro voorzien. Projectaanvragen kunnen online ingediend worden vanaf 1 september. Alle informatie over de oproep en aanvraagprocedure: www.vlaio.be/digitaletransformatie.