Steeds meer projecten in BIM

Grote projecten in België worden steeds meer in BIM uitgewerkt. Reden voor BSC n.v., specialist in sanitaire leidingen en toestellen, om BIM Revit te gaan pushen in de markt. Daartoe hebben ze de samenwerking opgezocht met Greenock, dé voortrekker op de Belgische markt aangaande BIM.

BSC is gespecialiseerd in de import, vertegenwoordiging en verdeling van sanitaire producten en materialen in de Benelux. Het bedrijf bestaat sinds 1974 en verkoopt uitsluitend aan het netwerk van professionele sanitaire groothandels. Daarnaast stelt het bedrijf haar jarenlange ervaring beschikbaar aan professionelen uit de bouwsector zijnde architecten, studieburelen, installateurs. “De reden dat we inzetten op BIM is 2-ledig,” zegt Mathias Timperman van BSC. “Ten eerste om het contact tussen de professionelen uit de bouwsector te vergemakkelijken en ten tweede om alle info van een project te kunnen centraliseren. Dat vereenvoudigt de voorbereiding en latere opvolging van een project.”

Revit database
Omdat we merkten dat vooral grote projecten steeds meer in BIM worden uitgewerkt, zoals scholen, rusthuizen, ziekenhuizen, enz., hebben we anderhalf jaar geleden contact gezocht met Greenock, vervolgt Timperman. “Greenock is dé referentie in de markt als het gaat om BIM. Het zijn competente techneuten waar we onmiddellijk een goed gevoel bij hadden. Ze hebben ons in eerste instantie ondersteund voor het maken van een Revit product database. Studieburelen en installatiebedrijven kunnen die info heel gemakkelijk in een digitaal model gebruiken. Het geeft ze direct een goed beeld van hoeveel meters leidingen en hoeveel en welke hulpstukken precies benodigd zijn voor een project, zodat ze niet voor voldongen feiten komen te staan tijdens de uitvoering. Wij kunnen vervolgens met die informatie de producten heel gemakkelijk bestellen bij de fabrikanten. Voor beide partijen levert het dus een aanzienlijke meerwaarde op.”

Tijdens de volgende stap zullen de mensen van BSC worden opgeleid in de toepassing van Revit in de dagdagelijkse praktijk. “Die kennis zullen wegebruiken  om ook studieburelen en installatiebedrijven op te leiden. Daarnaast lassen we periodiek infomomenten in om studieburelen en installatiebedrijven te informeren over de specifieke toepassing van Revit. Op die manier brengen we de sanitaire installatiemarkt samen met Greenock naar een hoger niveau.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar GreenockMeer informatie