Onbegrijpelijk dat strenge coronamaatregelen nog steeds gelden

Bouwunie, de sectororganisatie die de zelfstandigen en kmo’s in de bouw vertegenwoordigt, begrijpt niet dat de strenge coronamaatregelen nog steeds van toepassing zijn in de bouwsector en vraagt een snelle versoepeling.

“Vanaf 1 september mag er gedanst en samen gegeten worden op het personeelsfeest, maar de dag nadien mag men niet samen in de werkcamionette. Dat krijgen we niet meer uitgelegd aan de ondernemers en hun arbeiders. Bovendien kosten de huidige coronamaatregelen de aannemers nog steeds dagelijks geld”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Om na de eerste coronagolf in het voorjaar van 2020 de bouwbedrijven bij te staan bij de veilige heropbouw van de bouwactiviteiten hebben de sociale partners van de bouwsector een sectorprotocol uitgewerkt. Deze maatregelen dateren van het voorjaar van 2020 en zijn nog steeds van toepassing. “Onbegrijpelijk”, zegt Jean-Pierre Waeytens. “We hebben in juni gepleit om nog voor het bouwverlof deze regels te versoepelen zodat we vanaf  september terug efficiënt konden werken, maar dat is tot vandaag zonder resultaat.”