Extra verhuurbaar oppervlak dankzij machinekamerloze liften

In Heist-op-den-Berg wordt gebouwd aan een wel heel unieke leefomgeving. Domein de Bos, in de volksmond ook wel Green Valley genoemd, bestaat uit verschillende residenties en een huizenzone, waarbij elke woning en elk appartement iets uniek hebben. Dankzij de zes machinekamerloze liften van Qualift Lift wordt elke vierkante meter gebruiksoppervlakte optimaal benut.

Quality Lift is opgericht in 2003 en heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner op het vlak van liften. “Als vaste partner van ontwikkelaar Group Deneve en goede ervaringen uit het verleden, zijn we gevraagd om voor dit project zes machinekamerloze liften te leveren en plaatsen,” zegt Geert Platteau van Quality Lift. “De liften worden per twee geplaatst en de eerste twee zijn inmiddels al in gebruik. Het gaat om de twee liften die onder meer de verswinkel Delhaize ontsluiten. Deze zijn begin mei opgeleverd en in gebruik genomen. De volgende twee volgen eind mei en de laatste twee naar verwachting begin oktober.”

Eigen fabricaat
De machinekamerloze liften zijn volgens Platteau vandaag de dag de meest gebruikte lifttypen. “De motor is in de schacht opgenomen en de sturing bevindt zich naar de liftdeur. Er is dus geen ruimteverlies. De liften zijn 1100 millimeter breed en 1400 millimeter diep met een deuropening van 900 millimeter.” Het zijn overigens liften van eigen fabricaat die Quality Lift in Italië laat produceren en volledig op klantwens samengesteld kunnen worden. “De klant is vrij in de keuze qua binnen- en buitenafwerking. Hier is gekozen voor een standaard inox afwerking. Alle liften hebben vier stopplaatsen, waarbij de twee liften bij Delhaize op de bovenste verdieping buiten uitkomen. Reden om de buitenzijde van deze twee liften uit te voeren in dezelfde RAL-kleur als de ramen op het balkon.”

Van zodra de schacht opmeetbaar is, komt Quality Lift ter plaaste om de liften in te meten. Platteau: “Na opmeten duurt het ongeveer zes tot acht weken voordat de lift mechanisch geplaatst kan worden. Vervolgens plaatsen we de geleiders, motor en deuren. Als de werf in afwerkingsfase komt, wordt de lift elektrisch afgewerkt.” Quality Lift plaatst niet alleen nieuwe liften, waaronder ook goederenliften en huisliften, maar doet ook de modernisatie, onderhoud en herstelling van bestaande liften.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Quality LiftMeer informatie