Controlesysteem voor water- en afvalwaterpompstations

Xylem, het toonaangevende wereldwijde watertechnologiebedrijf, kondigt de lancering aan van Nexicon™. De Nexicon™ is het nieuwe monitoring- en controlesysteem voor water- en afvalwaterpompstations.

De Nexicon™ is ontworpen om alle assets van alle afvalwatertoepassingen te monitoren, controleren en de operationale kosten te verlagen. Het integreert zowel flexibele hardware als software, die vooraf geconfigureerd zijn voor de specifieke watertoepassing waar hij toegepast wordt. Conform de wensen en behoeften voor de specifieke installatie is de Nexicon™ aan te passen door de marktstandaard programmeertaal CODESYS. Om gegevens te kunnen verzamelen en pompen op afstand te kunnen bewaken, is Nexicon™ in elk SCADA-systeem te integreren via verschillende, gestandaardiseerde communicatieprotocollen.

Met Nexicon™ verlagen gebruikers hun totale kosten vanaf het ontwerp en gedurende de hele levenscyclus van de installatie, dankzij een systeem met hoge prestaties en eenvoudig onderhoud. Het systeem kan worden geconfigureerd voor verschillende behoeften en toepassingen. De functionaliteit van het vooraf laden van het programma, aangepast aan de installatie en werking van de behoefte van de klant, zorgt voor flexibiliteit in het gebruik. Nexicon™ is met name ontworpen voor de watersector, die veel verschillende pompstations beheren binnen hun afvalwatertransportsysteem en zuiveringsinstallaties