Brandwerende kabeldraagsystemen

Het Belgische Trayco is een relatief jong bedrijf en produceert sinds 2012 kabeldraagsystemen in alle soorten en maten, waaronder ook oplossingen die de functie van vitale stroombanen kunnen garanderen. In korte tijd wist de onderneming het vertrouwen te winnen van grote spelers, ook in het buitenland. Volgens CEO Geert Ballet heeft dat vooral te maken met de energie en goesting die Trayco stopt in de advisering per project. Dat leidt vaak tot een onderscheidende en economische oplossing.

Bepaalde installatiebedrijven en studieburelen zijn onvoldoende op de hoogte van de nieuwe Belgische reglementering cfr. AREI artikel 104, zegt Geert Ballet. “Het gevolg is dat bij twijfel altijd voor de meest zekere oplossing wordt gekozen door alles in functiebehoud uit te voeren, en dat is zeker niet altijd de meest economische en in veel gevallen niet nodig. De markt heeft nood aan advies – bijvoorbeeld om vitale stroombanen goed te kunnen definiëren zoals de wetgeving voorlegt – en daar zouden fabrikanten op moeten inpikken. In de meeste gevallen kun je met een standaard kabeldraagconstructie ook al uit de voeten, maar dat is bij veel installatiebedrijven en studieburelen niet geweten.”

AREI artikel 104
Als er sprake is van vitale stroombanen, dan vraagt dat wel een speciale toepassing. Ook daar heeft Trayco zich op toegelegd. “Indien brand ontstaat in een gebouw is het uiteindelijke doel mensenlevens te redden. Alle brandwerende systemen die zijn opgenomen in onze cataloog werden getest om te voldoen aan AREI artikel 104. Het zijn montagevriendelijke oplossingen die de functie van vitale stroombanen zoals onder andere brandmeldsystemen, noodverlichtingen en andere veiligheidsinrichtingen kunnen blijven garanderen voor een periode van 30-60 min. We gebruiken enerzijds de Duitse basisnorm DIN 4102-12 voor het testen van onze systemen, maar hebben daarnaast verschillende bijkomende testen uitgevoerd specifiek naar Europese richtlijnen. Dat maakt dat we onderscheidende oplossingen bieden die voor anderen niet zo evident lijken. Wij zijn wat dat betreft echt de ‘challenger’ op de markt, staan ook dichter bij onze klanten, zodanig dat we korter op de bal kunnen spelen.”

Trayco heeft een aantal zeer competitieve producten in het assortiment. “We bereiken met lichtere materialen en sneller te monteren oplossingen dezelfde en soms wel betere resultaten dan onze concurrentie,” besluit Geert Ballet.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TraycoMeer informatie