Brandwerende isolatiematerialen en doorvoeringen

Het thema brandwerendheid is over het algemeen een ingewikkelde materie voor veel installatiebedrijven. Als invoerder / groothandel van technische en industriële isolatiematerialen is Isolatec van grote toegevoegde waarde voor menig installatiebedrijf. “Goed advies is enorm belangrijk om een efficiënte en economische oplossing te voorzien die technisch correct is,” zegt Dimitri Maene van Isolatec. “Een onzekere oplossing is geen oplossing.”

Isolatec is sinds 1985 actief op de Belgische markt en maakt deel uit van de SIG Group uit Engeland met zusterbedrijven in de meeste West-Europese landen. “Onze grote kracht is de verscheidenheid qua aanbod isolatie, zowel thermisch, akoestisch als brandwerend,” legt Dimitri Maene uit. “We verdelen uitsluitend producten van A-merken en zijn niet gebonden aan één bepaald merk. Dat maakt dat we samen met het installatiebedrijf voor elke toepassing het juiste product kunnen voorschrijven.” Die werkwijze, waarbij Isolatec al in een vroeg stadium betrokken wordt, komt volgens Dimitri Maene ten goede aan het eindresultaat. “Door op voorhand al de brandwerende voorzieningen te kunnen voorzien, is een heel pak goedkoper dan dat er achteraf een externe firma voor ingezet moet worden.”

Isolatec levert technische en brandwerende isolatieproducten alsook brandwerende doorvoeringen van gerenommeerde fabrikanten zoals Rockwool Conlit, 3M, Promat, Mulcol en Armacell. Via het zusterbedrijf, SIG Technische Isolatiespecialist, kan Isolatec ook 3D bewerkingen van alle mogelijke isolatiematerialen aanbieden. Zij hebben jarenlange ervaring met betrekking tot alle mogelijke OEM wensen, zodanig dat Isolatec aan alle wensen met betrekking tot tailor-made confectioneren kan voldoen.

Als expert in brandwerende doorvoeringen en isolatiematerialen is Isolatec bij vele projecten betrokken. Dimitri Maene: “Zo hebben we voor AZ-Delta in Roeselare samen met het installatiebedrijf bekeken wat de meest interessante oplossingen zouden zijn naar brandwerende doorvoeringen. Hiervoor hebben we vele duizenden doorvoeringen geleverd. Zo ook voor het nieuwe Stadhuis in Kontich,  de Ikea in Hasselt, en luchthaven Zaventem, om maar enkele voorbeelden te noemen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar IsolatecMeer informatie