Brakel Aero en Argina Technics verder als Kingspan Light + Air

Argina Technics en Brakel Aero, beide met meer dan veertig jaar ervaring op de teller, gaan vanaf heden verder onder de gemeenschappelijke noemer van Kingspan Light+Air Belgium. Met op maat gemaakte totaaloplossingen voor rook- en warmteafvoer, ventilatie, daglicht en beveiliging wil het bedrijf een comfortabel, duurzaam en vooral veilig binnenklimaat creëren.

Ondanks de nieuwe naam verandert er voor de klant eigenlijk niks, behalve dat ze profiteren van een breder aanbod, begint Koen De Maeght van Kingspan Light + Air Belgium. “We blijven in België actief vanuit twee vestigingen in Melle en Sint Niklaas. Op de site in Sint Niklaas produceren we onze eigen detectoren voor brand- en gasdetectie. Hier is tevens het eigen R&D-center gelegen waar producten worden ontwikkeld en getest. Vanuit Sint Niklaas leveren we ook de systemen voor inbraakbeveiliging, camerabewaking en toegangscontrole. De installatie gebeurt door onze klanten zelf, de programmatie en inbedrijfstelling verzorgen wij.”

Kingspan Light + Air in Melle is gespecialiseerd in de ontwikkeling van systemen voor rook- en warmteafvoer, natuurlijke ventilatie en daglichtoplossingen. Koen: “We assisteren vanuit hier bij volledige projecten vanaf de studiefase en projectvoorbereiding tot engineering en montage. Dat alles met eigen mensen. Vanuit deze divisie richten we ons ook heel sterk op de mechanische ventilatie in ondergrondse parkeergarages om vervuilde lucht naar buiten te blazen.”

De betrouwbaarheid en levensduur van een RWA installatie, ventilatiesysteem, glazen dak of beveiligingssysteem, valt of staat bij vakkundige inspectie en onderhoud. Kingspan Light + Air biedt onderhoudscontracten aan waarmee u jaarlijks verzekerd bent van professioneel onderhoud. Kingspan Light + Air Belgium is slechts één van de vijf divisies binnen de grote Kingspan Groep. “Dat geeft ons veel meer mogelijkheden naar producten, dienstverlening, garanties en services toe,” zegt Koen. “Ons doel is om onze klanten een totaalpakket te bieden voor de volledige gebouwschil. De producten binnen de Kingspan Groep zijn dan ook compatibel over de divisies heen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KingspanMeer informatie