BITZER op VSK 2024

Op 6, 7, 8 en 9 februari opent VSK 2024 in Utrecht haar deuren. BITZER Benelux nodigt je van harte uit voor een bezoek aan haar stand op het NVKL-plein. De producent van compressoren voor de koude- en klimaattechniek neemt bezoekers mee naar de toekomst en de komende energietransitie.

Technologisch leiderschap, onafhankelijkheid en compromisloze kwaliteit zijn de pilaren waarop BITZER is gebouwd. “Wij streven ernaar zowel onze compressoren alsook de wijze waarop ze worden geproduceerd voortdurend te verbeteren en zetten zo de normen waarnaar de industrie zich richt”, zegt Ruud van Dissel, Managing Director van BITZER Benelux. “Op VSK 2024 tonen we onder meer onze intelligente compressortechnologie en hoog-temperatuur warmtepompoplossingen en informeren bezoekers over digitalisering, energetische optimalisatie van HVAC-systemen, industriële ontwikkelingen met Ammonia Compressor Pack’s en de toekomst van de koudemiddelen.” Het uitgebreide productengamma aan drukvaten en warmtewisselaars ontbreekt evenmin.

Nieuwe generatie IQ-modules
Sinds begin dit jaar worden de BITZER-compressoren standaard geleverd met de nieuwste BITZER IQ-module CM-RC-02. “Deze module vervangt de huidige SE-B beveiligingsmodule en vereenvoudigt en optimaliseert de integratie van compressoren in je systemen en functionaliteit tijdens bedrijf”, verzekert Ruud. “Continue monitoring zorgt voor een langere levensduur en optimaliseert de energiehuishouding. De IQ-modules zijn bovendien uit te breiden met extra modules voor nóg meer mogelijkheden. We zijn één van de weinige compressorfabrikanten die zich met het complete gamma volledig toespitst op de energiehuishouding.” Verder is er op de stand van BITZER tijdens VSK aandacht voor de commerciële koeltechniek met condensing units, evenals de BITZER frequentieregelaars, schakelkasten en leidingcomponenten.

Green Point services
Nieuwe Europese wetgeving stuurt ons allen richting een circulaire economie, stelt Ruud terecht. “Vanuit onze Green Point services (After Sales & Services, red.) bieden wij de mogelijkheid tot hergebruik van bestaande compressoren, maar tevens advies voor verlenging van de levensduur. Daarnaast zorgen de wijzigingen van de huidige F-gassen wetgeving ervoor dat we nog meer richting natuurlijke koudemiddelen evolueren. Ook daar hebben we als BITZER een passend antwoord op en lopen ver voorop. We zijn wat dat betreft helemaal up-to-date met nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van besturingstechnieken, energiebesparing, digitalisering, circulariteit en hergebruik van compressoren. Laat je gerust informeren over de vele mogelijkheden die we bieden tijdens VSK 2024. Alvast tot ziens op onze stand F083 in Hal 10.”

Voor meer informatie over Bitzer Meer informatie