Systeemintegratie steeds geavanceerder

Beckhoff Automation heeft de beurs Integrated Systems Europe 2018 (ISE) in Amsterdam aangegrepen om hele geavanceerde systeemintegratie onder de aandacht te brengen. “Systemen en mediatechnologie in goede harmonie combineren met gebouwentechniek en dat op één platform,” zegt Johny Vangeel, Business Unit Manager Building Automation bij Beckhoff Automation België.

De Beckhoff-filosofie van de ‘New Automation Technology’ omvat universele en open besturings- en automatiseringsoplossingen die wereldwijd in verschillende toepassingen worden gebruikt, van CNC-gestuurde werktuigmachines tot intelligente gebouwautomatisering. Vangeel licht drie aandachtpunten uit het enorme pallet aan diensten: HVAC, luchtbehandeling in de ruimste zin van het woord, ‘room automation’ en media-technologie in combinatie met geluid en licht. Hij benadrukt dat in relatie met die deelgebieden steeds meer ondernemers kiezen voor cloud-oplossingen. Al die toepassingen vinden hun weg naar onder meer industriële gebouwen (DMX en TCP/IP), hotels, stage-entertainment en zelfs cruise schepen. Ook trein- en metrostations zijn het werkgebied van Beckhoff als het gaat over een centraal hard- en softwareplatform. “Al die media-technologietoepassingen zijn rechtstreeks te beheren door middel van audio-/videobesturing, noem het geïntegreerde besturingsaanpak.” Vangeel koppelt er pc-oplossingen aan en grijpt even terug naar de ISE. “We zien daar hoe mensen actief zijn met hun technologie. We kunnen zorgen voor het integreren van beeld en geluid en al wat daarmee samen hangt in pc’s.”

Dat Beckhoff van beurs tot beurs aan status wint, is onder meer af te lezen aan de plek die het krijgt toebedeeld op de ISE, tussen de ‘grote spelers’. Vangeel vindt het wat zwaar aangezet, maar hij kan het niet ontkennen dat Beckhoff wint aan aanzien door steeds nieuwe wegen te bewandelen en grenzen te verleggen. De geavanceerde oplossingen en de aanwezige knowhow die aanwezig is, liggen aan de importantie van het concern ten grondslag. Mediatechniek, integratie en hoogwaardige service zijn de sleutelwoorden in de vele contacten die de ISE Beckhoff bracht.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Beckhoff AutomationMeer informatie