Advanced ERP oplossing voor installatiebedrijven

Plenion voorziet de Belgische KMO in de installatiebranche al gedurende tien jaar van performante oplossingen inzake administratie & mobiel werken. Op heden gebruiken ruim 450 bedrijven de functies van ‘Plenion for Installation Professionals’.

No projects without service
Omdat beide afdelingen – administratie & mobiel werken – performant dienen ondersteund te worden, zijn beide onderdelen sterk uitgewerkt in PlenionERP.   Zowel alle functionaliteiten die nodig zijn om projecten te calculeren, uit te voeren, te plannen als te evalueren zijn aanwezig in PlenionERP alsook de functies om de service afdeling (dienst na verkoop) optimaal te laten functioneren.

Integratie met partners
Plenion zet vooral in op integratie met de partners van zijn klanten. Zo zijn er veertig rechtstreekse koppelingen met de groothandels in elektriciteit (Cebeo, Rexel, Trilec …), Verwarming (Facq, Sax, Desco, Dupont, Van Oirschot, Lambrechts …), koeling (Frigro, SIGair …) enz. Via een eenvoudige klik worden artikelen aangemaakt die zich in de webshops bevinden en worden de prijzen ervan up-to-date gehouden. Dus het onderhoud van de artikeldatabase vraagt een minimum aan tijd. Het berekenen van een offerte in al zijn varianten is eveneens een fluitje van een cent en de presentatie van de offerte is tot in de puntjes verzorgd (in de eigen huisstijl, afbeeldingen, …). Een geïntegreerde CRM oplossing zorgt voor een correcte opvolging van de offertes.

Minutieuze opvolging
Omdat voorraad belangrijk is voor het modern installatiebedrijf zorgt Plenion WMS (warehouse management) er eveneens voor dat men minutieus kan opvolgen welke materialen in het magazijn aanwezig zijn, welke materialen zich in de servicewagens bevinden en welke materialen naar de werven gaan.
Inzake service kan Plenion zeer gedetailleerd gegevens verzamelen van de uitstaande installaties bij uw klanten. Kenmerken ervan kan u volgens uw eigen visie aanmaken, historieken verzamelen wij op een volautomatische manier. Hiervoor maakt PlenionERP gebruik van PlenionMobile.

PlenionMobile
PlenionMobile is de mobiele uitbreiding van PlenionERP. De mobiele oplossingen zijn zowel onder Windows, Android als iOs (Apple) beschikbaar. Deze modules werden volledig in eigen beheer ontwikkeld en sluiten minutieus aan met de informatie uit het ERP systeem. Ingeplande opdrachten worden feilloos tot bij de field medewerker gebracht zodat deze zijn services en onderhouden perfect kan uitvoeren. Eenmaal de opdracht afgewerkt, wordt deze onmiddellijk verwerkt in Plenion waarmee de voorraad (ook de koelmiddelboekhouding) en de historieken onmiddellijk up-to-date zijn. Naast de registratie van uren en materialen kunnen service medewerkers eveneens attesten (alle Belgische attesten voor de HVAC en koeling voorgeschreven door de Belgische regelgeving zijn aanwezig in PlenionERP & PlenionMobile) aanmaken in PlenionMobile. Indien gewenst kan u alle gegevens van de installaties beschikbaar maken via een online klantenportaal, waardoor het elektronische logboek een feit is geworden.

Plenion bedient 450 installatiebedrijven met de PlenionERP en PlenionMobile oplossingen zowel in grote als in kleinere organisatie. Enkele van de bekende gebruikers van Plenion oplossingen zijn Six, Quartier, Bondec, Bumaco, CalisProjects, Thermoco, Sterkens Alarmen, The Belgian, Omnicron Security, Feys-Pattyn, Klimaplus, Tim Security, Evip…

Wenst u een kennismaking met PlenionERP en PlenionMobile? Stuur dan een eenvoudig mailtje naar sales@plenion247.eu of een aanvraag via de website www.plenion.be.  

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar PlenionMeer informatie