Industriële waterontharders steeds meer ingeburgerd

De huishoudelijke toestellen van Delta waterverzachters kent iedereen intussen, maar ook de industriële ontharders van Delta geraken meer en meer ingeburgerd. Zo profiteert Woonzorgcentrum Sint Pieter – O.C.M.W. in Lochristi al ruim 3,5 jaar van de voordelen van de Delta Ontario, een duplex-systeem in een modulaire opstelling van Belgische makelij, zonder elektriciteit.

Woonzorgcentrum Sint Pieter omvat tachtig kamers met elk een eigen wastafel, drie grote algemene badkamers, een cafetaria waar dagelijks gekookt wordt en een kapsalon waar bewoners de haren kunnen laten wassen en knippen. Het waterverbruik bedraagt in totaal zo’n 100 m3 per week en wordt onthard met een Delta Ontario 6 installatie, bestaande uit drie Ontario duplex-ontharders met in totaal zes harsflessen met elk 12 liter hars. Volgens Aqua Soft, huisinstallateur van het WZC, ruim voldoende voor het gemiddelde verbruik, maar ook om piekmomenten op te vangen. “De plaatselijke hardheid van het leidingwater is 30°F (17°D) wat door de Delta Ontario-installatie terug gebracht wordt naar 0°. Dankzij het zachte water gaat keukenapparatuur veel langer mee en is er veel minder poetswerk en onderhoud.”

Zuinig in water en zout
Aqua Soft heeft bewust gekozen voor de Delta Water Softeners voor industriële toepassing. Er is geen netspanning nodig en het zijn zuinige toestellen, zowel in water- als zoutverbruik. Geert, technische verantwoordelijke van het WZC, kan dat bevestigen en zegt: “Vroeger verbruikten wij 2 à 3 paletten zout (1 palet = 40 x 25kg) per jaar. Nu met de Delta Ontario-installatie is dat maximaal 1 palet per jaar. Bovendien, als ons WZC mogelijks wordt uitgebreid in de toekomst, kunnen we – als dat nodig is – gewoon een duplex toevoegen aan de bestaande installatie.” De modulaire uitbreiding geven we ook steeds mee naar onze klanten als groot voordeel van de Delta systemen, evenals het feit dat Delta een Belgisch fabricatie is.

Delta Ontario
Een Delta Ontario waterontharder omvat twee harsflessen van elk 12 liter hars. Afhankelijk van de gewenste capaciteit worden verschillende Ontario Duplex-systemen in een parallelle opstelling geplaatst. De modulaire opbouw zorgt ervoor dat men als het ware een oneindig grote capaciteit kan opbouwen. Net zoals alle Delta waterverzachters werkt ook de Delta Ontario hydraulisch en zonder elektriciteit. Het grote voordeel hiervan is dat men na een stroomonderbreking de ontharder niet opnieuw hoeft te programmeren. Door de hydraulische werking zal de ontharder enkel een regeneratie starten wanneer de harsen volledig verzadigd zijn. Geen onnodige regeneratie en onnodig zout- en waterverbruik dus.

Compacte afmetingen
De Delta Ontario waterontharders hebben een compact harsbed van 12 liter per module. Deze gepatenteerde technologie, waarbij zeer fijne harskorrels gecomprimeerd zit tussen twee filterscreens, bezorgen de Delta ontharders zeer compacte afmetingen. Een Delta Ontario duplex-ontharder heeft een breedte en hoogte van slechts 59 cm, de diepte meet 37 cm. 1 liter van de fijne harsen uit een Delta ontharder kan namelijk tot tien keer zo veel water ontharden als 1 liter van het traditionele hars. Dit zorgt ervoor dat een Delta ontharder veel minder hars nodig heeft dan een traditionele ontharder om eenzelfde hoeveelheid water te behandelen. Doordat het hars gecomprimeerd zit, botsen en breken de harskorrels niet tijdens de regeneratie en verliezen ze bijgevolg ook hun onthardingscapaciteit niet op termijn.

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delta Water SoftenersMeer informatie