Nieuwe stadskantoren Hasselt brandveilig

Rei International heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de brandveiligheid van de nieuwe stadskantoren van Hasselt. Die bestaan uit een nieuwbouw van zeven bouwlagen en een gerenoveerde oude rijkswachtkazerne. Louis van Rompaey gaat dieper in op de brandwerende afdichtingen en de bijzondere coatingen, die zijn toegepast.

De toekomst van het monument, dat onder meer plaats biedt aan een raadszaal, is veiliggesteld. Dat ‘veiligstellen’ heeft voor Van Rompaey een dubbele betekenis. Natuurlijk is hij blij dat het monument behouden blijft voor Hasselt maar hij dient met Rei International ook de brandveiligheid. “We hebben brandwerende afdichtingen aangebracht. De stalen constructie voorzien van een coating waardoor ze berekend is op kritische temperaturen. Door die toepassing heeft ze een brandweerstand van twee uur.”

Op de werf
Een deel van die werkzaamheden vond plaats in de voormalige kazerne, een ander deel op de werft van Rei International. “In eigen huis hebben we alle ruimte en middelen en zijn we minder gevoelig voor de weersomstandigheden.” De onderdelen die werden geprepareerd in de eigen werf zijn met een speciaal transport naar de bouwplaats gebracht. Daarbij werd de grootste zorgvuldigheid betracht. “Beschadigingen moeten worden voorkomen anders komt de certificering in het gedrang.” Van Rompaey spreekt over exclusiviteit als het gaat over brandwerend schilderen. Hij gaat dieper in op laagdikten. “Na de primer volgen een of meerdere brandwerende lagen en daarna wordt de alles beschermende toplaag aangebracht.” Ook de schachten werden door Rei International onder handen genomen en voorzien van brandwerende afdichtingen.

Nieuw product
Rei International heeft niet alleen de bijzondere procedure onder handen maar innoveert ook. “We werken met een nieuwe brandwerende verf uit Duitsland, een noviteit in ons productassortiment. Daarmee kunnen we het aanbrengen van de verflagen tot één laag beperken.” Rei International heeft daarmee de exclusiviteit voor België. Voordelen zijn er legio, volgens Van Rompaey. “Het beperkt de verwerkingstijd, zorgt voor een nog betere bescherming en is minder gevoelig voor beschadigingen.” Rei International werkt onder meer voor architecten, bouwondernemingen en studiebureaus. Het bedrijf is gevestigd aan de Bedrijfsstraat 21 in Hasselt.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Rei InternationalMeer informatie