Industriële elektriciteit voor EnergyVille2

In mei dit jaar is Campus EnergyVille 2 officieel geopend, het tweede gebouw van  de onderzoekssamenwerking tussen KU Leuven, VITO, Imec en UHasselt. Ook voor deze nieuwbouw heeft Electro 80 de industriële elektriciteit van A tot Z verzorgd met de plaatsing van een hoogspanningscabine ofwel middenspanningsbord die in dit geval volledig op locatie is samengesteld. Frank Theunis van Electro 80 vertelt waarom.

Electro 80 is gespecialiseerd in de fabricage van hoogspanningscabines. “In de beginjaren bouwden we deze cabines volledig zelf, vandaag de dag kopen we de componenten aan en assembleren we. Voor EnergyVille 2 hebben we een hoogspanningscabine samengesteld met drie 630 kVA transformatoren en één 1.000 kVA transformator. Daarmee is het een grotere cabine dan in het eerste gebouw EnergyVille 1, bestaande uit twee 400 kVA transformatoren en één 160 kVA transformator. De reden van plaatsing van deze grotere cabine heeft te maken met de onderzoeken die in EnergyVille 2 plaatsvinden.”

Modulaire cellen
Het gebouw van EnergyVille 2 is gericht op technologieontwikkeling voor energieopwekking met dunne-film zonnecellen, intelligente PV-modules en nieuwe batterijsystemen voor lokale energieopslag. “Om deze onderzoeken te kunnen uitvoeren, heb je een aanzienlijk vermogen nodig. Naast dit hoger vermogen verschilt ook de constructie van de hoogspanningscabine in het tweede gebouw. “In plaats van Ring Main Unit (RMU) constructie in gebouw 1, die volledig in de fabriek wordt samengesteld, schreef het lastenboek voor EnergVille 2 een constructie met modulaire cellen voor. We hebben de cellen op locatie in het gebouw samengesteld. In totaal gaat het om een constructie van 10 meter lang, 1,10 meter diep en 1,90 meter hoog. De hoogspanningscabine is volledig uitgevoerd met een automatische wederinschakeling als het net uitvalt en weer terugkomt.”

De plaatsing van de hoogspanningscabine heeft ongeveer een maand in beslag genomen. “Daarna hebben we de installatie uitvoerig getest volgens testprotocol en in bedrijf genomen.”

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Electro 80Meer informatie