Duitse kwaliteitskranen voor Provinciehuis Antwerpen

Dit jaar opent het nieuwe Provinciehuis in Antwerpen zijn deuren. De installateur vertrouwt op de kwaliteitskranen van Oventrop. In totaal zijn er zo’n 300 kranen van verschillende typen, zoals inregelkranen en drukverschilregelaars, in het nieuwe provinciehuis geïnstalleerd. Het feit dat de drukverschilregelaars op debiet instelbaar zijn in plaats van op een percentage, maakt ze volgens Jürgen Rypens van Oventrop extra nauwkeurig.

Het nieuwe provinciehuis is een markant gebouw. Kenmerkend aan het ontwerp is de zwenking in het torengebouw. Die vorm is volgens zijn makers tegelijk ook functioneel: door het gebouw te laten wegdraaien valt er geen schaduw op de naastgelegen gebouwen. Zo komt er minder zon, maar meer noorderlicht binnen op de grote open verdiepingen. Ook de driehoekige ramen geven het gebouw een aparte toets. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk thema in de nieuwbouw. Verwarmen en koelen gebeurt met een installatie voor boorgat-energieopslag (BEO), een duurzame geothermische techniek. Op het dak liggen panelen voor de productie van elektriciteit.

 

Inregelen en controleren
Aan de hand van de tekeningen van het studiebureau hebben we samen met de installateur de juiste kranen geselecteerd, zegt Rypens. “De kranen zijn via de groothandel aan de installateur geleverd. Het gaat om verschillende typen kranen, waaronder ook ons nieuw type kraan met coconventiel die twee kranen in één vervangt; een druk/debietregelaar en tegelijkertijd een 2-wegkraan. Deze kraan is instelbaar op debiet in plaats van percentage. Een groot voordeel,” meent Rypens. “Zo kan je de kraan bijvoorbeeld exact instellen op een positie van 100 liter, om maar eens een voorbeeld te noemen. De installateur heeft de kranen inmiddels geïnstalleerd. Nu starten we met het inregelen en het uitvoeren van controlemetingen om te controleren of de appendages goed ingesteld staan.”

De kracht van Oventrop is volgens Rypens dat ze altijd snel en uit voorraad kunnen leveren, en voortdurend oplossingen ontwikkelen die aansluiten op de vraag vanuit de markt. “Zo hebben we recent een elektronische 6-weg regelafsluiter geïntroduceerd die voor of na een kraan met Cocon QTZ of thermostaatventiel geplaatst kan worden. Op die manier kan je zeer nauwkeurig moduleren.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OventropMeer informatie