Aangename temperatuurregeling nieuw politiekantoor Hasselt

Het huidige hoofdkantoor van de politie Limburg Regio Hoofdstad voldoet niet langer aan de noden van een modern politiekorps. Daarom wordt gebouwd aan een nieuw politiekantoor op de zogeheten Veiligheidssite tussen de Zwarte-Brugstraat en de Slachthuiskaai in Hasselt. Het gebouw is ontworpen als een BijnaEnergieNeutraal-gebouw met een laag Ken E-peil (K24-27 en E39), waarbij de Viega Fonterra vloerverwarming instaat voor een aangename temperatuurregeling die tegelijk bespaart op de verwarmingskosten.

De bouw van het nieuwe politiekantoor komt er niets te vroeg. Sinds de uitbreiding van het korps ten gevolge van een fusie tussen politiezones HaZoDi en West-Limburg is er sprake van een nijpend plaatsgebrek, en ook qua toegankelijkheid laat het gebouw te wensen over – de omliggende kasseibestrating en de trap naar de hoofdingang zijn bijvoorbeeld niet meteen rolstoelvriendelijk te noemen. Het nieuwe gebouw op Campus H biedt heel wat voordelen ten opzichte van het oude. Zo vinden bezoekers er meer parkeergelegenheid, is de toegankelijkheid beter aangepast aan personen met een handicap en garandeert de nieuwbouw meer privacy wanneer iemand een aangifte wil doen. Ook voor de interventieploegen biedt Campus H niets dan voordelen. Zij kunnen, door de centrale ligging en de goede ontsluiting, sneller uitrukken bij dringende interventies.

Het nieuwe gebouw, een langgerekt volume, scheert zowel qua functionaliteit als energie-efficiĆ«ntie bijzonder hoge toppen. Het project maakt gebruik van duurzame technieken met onder andere een BEO-veld (bodem energie opslag), een warmtepomp met hoog seizoensrendement en een PV-installatie. Voor de verwarming en koeling van de kantooromgeving, ontvangstruimte, ondervragingslokalen en enkele andere ruimtes stond het Fonterra Tacker-systeem van Viega voorgeschreven. “Het vloerverwarmings- en -koelingssysteem is zeer geschikt voor toepassing in nieuwe gebouwen met natte dekvloeren,” zegt Jeroen Franssen van Viega. “Wij hebben de installateur ondersteund in de berekening van de vloerverwarming en het tekenen van de verlegplannen.”

Het Viega Fonterra Tacker-systeem kenmerkt zich volgens Jeroen Franssen door een hoge mate van flexibiliteit en hoogstaande kwaliteit. “Zo werken we met inox collectoren en is de polybuteen buis op voorhand al diffusiedicht. Het gebruik van de Fonterra Polybuteen buis zorgt ook voor enorme tijdswinst en plaatsingsgemak dankzij de flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Ook het installatiegemak is enorm, dankzij het flexibele Tacker-systeem. De plaatser is niet gebonden aan een bestaand raster, zodanig dat buizen ook in nauwe of hoekige ruimtes optimaal aan de vorm van de ruimte kunnen worden aangepast. Het Fonterra Tacker systeem wordt met buisleidingen uit polybuteen (deze weglaten, alsook PE-Xc of PE-RT)-buizen in de afmetingen 17 tot 25 verwerkt.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ViegaMeer informatie