Volledig gamma verwarmingssystemen onder één dak

De Belgische verwarmingsmarkt staat voor een grote verduurzamingsopgave de komende jaren. Tegelijk komen er steeds meer oplossingen en aanbieders op de markt, zodanig dat installatiebedrijven bijna door het bos de bomen niet meer zien. Buderus presenteert zich als one-stop-shop voor het totale verwarmingssysteem, van opwekking tot afgifte, voor zowel residentieel, commercieel als industriële oplossingen.

We bieden totaaloplossingen voor de drie sectoren opgesplitst naar gelang vermogen, zegt Anne Saeys brand manager bij Buderus. “Voor residentieel leveren we systemen tot 400 kW, onze commerciële oplossingen variëren van 400 kW tot 2 MW en alles daarboven zien we als industrieel. Daarbij bieden we een volledig gamma gaande van gas/stookolieketels, warmtepompen en zonne-energiesystemen tot afgiftesystemen zoals radiatoren en vloerverwarming. En natuurlijk de regelingen, waarbij we meer en meer gaan inzetten op connectiviteit.”

Connectiviteit
Buderus verstaat onder connectiviteit niet alleen het van op afstand bedienen of het verbruik opvolgen van het verwarmingssysteem, maar gaat veel verder. Anne Saeys: “Met MEC Remote, specifiek voor WKK’s, of met HomeCom Pro voor residentiele toepassingen, kan ook de installateur op afstand de installatie monitoren, opvolgen en zelfs heropstarten als het systeem in fout staat. Bovendien weet de installateur vooraf al welke onderdelen hij moet meenemen om de storing te kunnen oplossen. Een groot voordeel. Connectiviteit betekent ook dat we installaties intelligent met elkaar kunnen laten samenwerken voor het beste resultaat, zowel qua comfort als verbruik. Tot slot presenteren we deze maand nog de update van de Logamatic TC100 thermostaat. Deze slimme thermostaat met zoneregeling communiceert met intelligente thermostaatknoppen. Elke kraan kan individueel van op afstand aangestuurd worden voor het gewenste comfort; bijvoorbeeld 21 graden Celsius in de woonkamer, 23 graden Celsius in de badkamer en 18 graden Celsius in slaapkamer.”

Behalve voor de levering van complete verwarmingssystemen kunnen installatiebedrijven bij Buderus ook terecht voor advies en ondersteuning. “We hebben een eigen dienst naverkoop en ondersteunen installatiebedrijven eventueel bij de installatie van nieuwe technieken,” besluit Anne Saeys.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BuderusMeer informatie