Verduurzamen met Remeha op de Install Day

Remeha biedt een grote diversiteit aan verduurzamingsopties. Op de Install Day zal de firma de nadruk leggen op zowel de nieuwe reeks hybride en lucht/water warmtepompen als de nieuwste hoog-rendement gaswandketel Calenta Ace. Een gesprek met Nicolas van Dyck van Remeha Belgium.

De komende jaren zullen we woningen – bestaande bouw én nieuwbouw – steeds vaker met duurzame energie verwarmen. Minder aardgas en meer duurzame warmte resulteert in energiebesparing en CO2-reductie en sluit aan bij het Klimaatverdrag. “Per situatie moet worden bekeken wat de meest duurzame energiebron en energiedrager is. Zo komen we tot de best passende oplossing per situatie. In die energietransitie zullen warmtepompen meer een meer aandacht krijgen. Maar ook voor de gaswandketel is nog zeker plaats,” meent Van Dyck.

Lucht-water warmtepomp
Remeha heeft op internationaal niveau veel ervaring met warmtepompen en presenteert een volledig nieuwe line-up lucht-water warmtepompen. Van Dyck: “De Remeha Neptuna is een compacte en ecologische oplossing voor productie van verwarming en sanitair warmwater, dat laatste in combinatie met een externe boiler. De Neptuna heeft een snelle terugverdientijd, is verkrijgbaar aan een competitieve prijs en werkt in alle eenvoud. Standaard is de installatie uitgerust met onze weersafhankelijke regeling iSenseo PRO die tot drie verwarmingskringen en een boilerkring kan aansturen. De Remeha Eria Tower is voorzien van een interne warmwater boiler van 180 liter. De regeling zorgt voor een zorgeloze en eveneens weerafhankelijke aansturing voor efficiënte warmte op elk moment van de dag. De flexibiliteit van beide toestellen maakt dat ze zowel in een hybride als all electric configuratie zijn uit te voeren.”

In juni heeft Remeha de nieuwe Calenta Ace gaswandketel geïntroduceerd. “De slimste ketel van het land tonen we ook tijdens de Install Day,” zegt Van Dyck. “De ketel is nog beter geworden en heeft nu ook een automatische bijvulunit. Deze zorgt ervoor dat de installatie altijd mooi op druk blijft. Indien er een te grote afwijking is, of er te vaak moet bijgevuld worden, zal het systeem via de app en via het keteldisplay een melding geven. De Calenta Ace is zeer geschikt in combinatie met een van onze lucht-water warmtepompen in een hybride opstelling. Vooral voor bestaande bouw is een hybride opstelling een mooie stap in het verduurzamen van de woning.”

 

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RemehaMeer informatie