Van mazoutketel naar een gaswarmtepomp

In Brasschaat heeft Service Plus bvba uit Brecht een woning energetisch sterk verbeterd (E40) door de mazoutketel te vervangen voor een zonneboiler in combinatie met een K18-gasabsorptiewarmtepomp geleverd door CoolingWays. Volgens Paul van Rompaey van Service Plus een unieke en hoogwaardige oplossing, ook richting de toekomst. “De K18 stemt overeen met de toekomstige regelgeving op het gebied van energie-efficiëntie, rationeel energiegebruik en benutten van hernieuwbare energie.”

Van Rompaey heeft de indruk dat elektrische energie niet zo’n vaart loopt als dat de overheid ons wil doen geloven. “De gasvoorraad is nog lang niet eindig. Volgens Gas.be, de Vereniging van Belgische transport- en distributienetbeheerders van aardgas, kunnen we nog zeker de komende vijftig jaar vertrouwen op de toelevering van gas. Het is een bedrijfszekere brandstof ook voor de volgende generatie. Dat is ook de reden dat we in Brasschaat de woning hebben verduurzaamd met zonneboiler in combinatie met een gasabsorptiewarmtepomp, geleverd door CoolingWays. Onze samenwerking met CoolingWays gaat al vele jaren terug. Ze staan ons bij met advies en hulp bij eventuele storingen die we zelf niet kunnen oplossen.”

Hernieuwbare energie
Coolingways is exclusief verdeler van de Robur K18-gasabsorptiewarmtepomp. “Het is dé oplossing voor verwarming met buitenlucht als hernieuwbare energie en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie aangezien het ook gebruikt kan worden voor hoge temperatuur verwarmingssystemen,” zegt Van Rompaey. “Het toestel is bij uitstek geschikt om de oude gas- of stookolieketel te vervangen, zoals hier in Brasschaat. De woning is volledig gerenoveerd en energetisch verbeterd door toevoeging van onder meer muurisolatie, nieuwe ramen en deuren, en een nieuw dak. Al met al een zware renovatie. De mazoutketel heeft dus plaatsgemaakt voor de K18 die de voordelen van de twee meest gebruikte verwarmingssystemen combineert, de condenserende gasketel en de warmtepomp. In tegenstelling tot elektrische warmtepompen is er slechts een heel laag elektrisch vermogen nodig en wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijk koelmiddel. Op het lessenaarsdak hebben we nog een zonneboiler geïnstalleerd van 300 liter. In combinatie met de andere genoemde maatregelen is de woning energetisch verbeterd tot E40.”

De K18 is dé verwarmingsoplossing voor iedere woning die duurzaam wordt gebouwd of gerenoveerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? CoolingWays informeert u graag.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar CoolingWays Meer informatie