Uitbreiding Sanpress Inox-programma

Het roestvast stalen Sanpress Inox G perssysteem van Viega wordt in standaard en XL-uitvoering veelvuldig toegepast in installaties. Recent werd het XL-programma uitgebreid met twee nieuwe overgangstukken.

Naast de standaarduitvoering omvat het roestvast stalen Sanpress Inox G-programma ook een XL-uitvoering, waardoor het perssysteem leverbaar is in de maten 15 t/m 108 mm. Deze laatste uitvoering werd recent weer uitgebreid met twee overgangstukken. De Sanpress Inox G XL overgangstukken zijn aan één zijde uitgevoerd met persaansluiting; de andere zijde is voorzien van buitendraad. De nieuwe XL-overgangstukken worden geleverd inclusief HNBR afdichtelement. Deze heeft een temperatuurbereik van -20 tot +70 °C. Door het grote bereik is het materiaal koude-elastisch, warmtestabiel en chemisch bestand tegen zuurstof en ozon.

Voor een comfortabele installatie, is het overgangstuk voorzien van steeksleutelvlak. Veiligheid wordt in alle afmetingen onder meer gegarandeerd door het bekende Viega SC-Contur. Deze zorgt ervoor dat niet-geperste verbindingen bij de dichtheidscontrole zichtbaar zijn.De geïntegreerde snijring en scheidingsringen zorgen voor een betrouwbare verbinding en optimale bescherming van het afdichtelement. De hulpstukken lenen zich voor de Sanpress Inox buizen model 2203/2205.