Slimme intelligentie

De toekomst is hernieuwbaar. Daar zijn we het allemaal over eens. Itho Daalderop voorziet zijn installaties daarom vandaag al van de nodige intelligentie om efficiënt gebruik te maken van hernieuwbare energie uit wind en zon én heeft zijn toestellen alvast voorbereid op de komst van de digitale meter. 

Er zit een grote kloof tussen wat er vandaag aan installaties verkocht wordt en hetgeen wij weten dat binnen nu en vijf jaar nuttig én nodig zal zijn, begint Christophe Debrabander van Itho Daalderop. “Daarom voorzien wij onze toestellen nu al van de nodige intelligentie om alvast voorbereid te zijn op de transitie die we moeten doormaken. Op moment dat er een overschot is aan energie wordt dan bijvoorbeeld de elektrische boiler opgewarmd, terwijl bij een tekort de technologie juist het opwarmen zal stoppen of de vloerverwarming even niet zal draaien. Het zit allemaal voorbereid in de toestellen die we vandaag op de markt brengen. Doel is om ze zo efficiënt mogelijk te laten draaien, rekening houdend met het lage(re) tarief voor particulieren dat eraan komt en het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Slim omgaan met energie is de boodschap.  Dankzij onze klimaatthermostaat Spider kan je daarenboven door middel van een eenvoudige powerplug ook heel gemakkelijk bijvoorbeeld de diepvriezer monitoren en van op afstand toestellen op- of afschakelen.”

Itho Daalderop richt zich op drie grote productlijnen als het gaat om warmtepompen, gaande van geothermie en lucht-water tot de booster warmtepompen. Debrabander: “De geothermische warmtepomp haalt de energie uit de bodem en is een zeer robuust product met weinig onderhoudskosten. De toestellen worden in Nederland ontworpen en geproduceerd, een enorme troef qua innovatie en on-demand productie. We zijn intussen al aan de vijfde generatie van de geothermische warmtepompen beland die dankzij onze innovatieve combicondensor zeer hoge COP’s behaald. In het compacte toestel – slechts 60cm op 60cm vloerinname – zit standaard ‘passief koelen’ geïntegreerd! De zeer lage vermogens – van 2,5 kW tot 7,5 kW –  maken onze geothermische warmtepompen zeer geschikt voor toepassing in nieuwbouw en appartementenprojecten; ze zijn heel betaalbaar omdat er minder diepe boringen nodig zijn én door de hoge COP is het elektriciteitsverbruik zeer laag, zodat er weinig PV-panelen geplaatst hoeven te worden om het verbruik te compenseren.”

In het kader van de luchtwater warmtepompen heeft Itho Daalderop laatstleden de nieuwe generatie HP-S serie geïntroduceerd. “Deze serie is leverbaar in vermogens van 5,5 kW, 9,5 kW en 13 kW en kenmerkt zich door een vooruitstrevende techniek in een esthetische behuizing,” zegt Debrabander. “De toestellen kunnen zowel standalone als in een hybride opstelling in combinatie met een bestaande verwarmingsinstallatie geplaatst worden.
De slimme klimaatthermostaat Spider van Itho Daalderop vormt tot slot letterlijk de spin in het web als bedieningsinterface voor verwarmen, koelen, ventilatie en nog veel meer. “Alles kan per zone worden geregeld, maar ook van op afstand worden gemonitord en uitgelezen voor opvolging en preventief onderhoud. Kortom, Itho Daalderop is absoluut klaar voor de toekomst.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Itho DaalderopMeer informatie