Profiteer van de Viervang- en/of Schoonsteenpremie

Gas is een zuinige, comfortabele en milieuvriendelijke energiebron die steeds groener wordt. Net daarom is en blijft gas een haalbare en betaalbare oplossing voor de toekomst. De sectorfederatie gas heeft een tweetal aantrekkelijke premies voor het vervangen van de oude gasketel (Viervangpremie) en voor de renovatie van collectieve schoorstenen in een bestaand appartementsgebouw (Schoonsteenpremie). Een gesprek met Lisbet Claessens van Gas.be.

Viervangpremie
Met de Viervangpremie willen we mensen stimuleren om de oude verwarmingsketel met een laag rendement en geïnstalleerd vóór het jaar 2000 te vervangen door een nieuwe gascondensatieketel, begint Claessens. “Via onze premie profiteren ze van de vier voordelen: een premie van minstens van 500 euro op de aanschaf van een nieuwe gasketel, een 30 tot 48% lagere CO2-uitstoot, een besparing van 440 tot 700 euro op de energiefactuur én een verbeterd comfort. De premie van 500 euro is bovendien perfect combineerbaar met lokale premies en premies van distributienetbeheerders. De enige voorwaarde is dat de nieuwe gasketel wordt geïnstalleerd door een gecertifieerde installateur. Daarnaast is er nog eens 200 euro premie voor toestellen die warmwater produceren én 150 euro voor toestellen die individuele ruimtes verwarmen.”

Schoonsteenpremie
De Schoonsteenpremie is bedoeld voor het renoveren van collectieve schoorstenen in een bestaand appartementsgebouw om gascondensatieketels te kunnen aansluiten. Claessens: “De bewoners van de individuele appartementen kunnen tot 300 euro terugverdienen per aangesloten condensatieketel. Het plaatsen van een nieuwe gascondensatieketel levert een besparing op van wel 350 euro per jaar per appartement op de energiefactuur. Daarnaast daalt de CO2-uitstoot tot wel 30%. De Schoonsteenpremie is perfect combineerbaar met de Viervangpremie, zodat eigenaren van een appartement tot wel 800 euro aan premies kunnen ontvangen, nog los van de lokale premies en premies van distributienetbeheerders.”

Communicatietool
Speciaal voor installateurs heeft Gas.be een communicatietool ontwikkeld om de premies onder de aandacht te brengen en de vervangmarkt te stimuleren. “In België zijn er nog zo’n 2 miljoen oude gasketels in roulatie. Er zijn dus nog volop mogelijkheden in het ‘vergroenen’ van de maatschappij. Via onze toolkit kunnen installateurs mensen bewust maken van de voordelen van het vervangen van de oude gasketel,” zegt Claessens. “Deze bevat voorbeeldbrieven, autostickers, flyers & banners voor je online communicatie.” Hoe aanvragen? Stuur een mail naar support@gas.be.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Gas.beMeer informatie