Itho Daalderop pakt uit op Install Day

Itho Daalderop zal groots uitpakken op de komende Install Day, dé beurs voor de volledige installatiesector op 23 november in Brussel. Zo zet de fabrikant niet alleen een gloednieuwe reeks lucht-water warmtepompen in de kijker, maar neemt het ook de slimme klimaatthermostaat spIDer mee naar de beurs. Sam Van Gerwen van Itho Daalderop geeft alvast een voorproefje.

De Install Day is voor ons altijd een mooie manier om met een brede waaier aan installateurs en professionals uit de installatietechniek in contact te komen, zegt Van Gerwen. “Er zijn maar weinig beurzen in België die zich op nationaal niveau enkel en alleen richten op de installatiesector. We grijpen deze beurs dan ook aan om onze kennis en knowhow over te brengen aan het doelpubliek en de laatste nieuwe ontwikkelingen te presenteren.”

HP-S: nieuwe generatie warmtepompen
De HP-S serie is een nieuwe generatie warmtepompen van Itho Daalderop. Van Gewen: “In eerste instantie leveren we deze serie met keuze uit drie units – 5,5 kW, 9,5 kW en 13 kW – waarmee de meeste noden afgedekt kunnen worden. De units kenmerken zich door vooruitstrevende techniek die ook nog eens is verpakt in een esthetisch jasje. Uniek is dat we deze units aanbieden met een compleet servicepakket. Zo kunnen we de professional vanuit Itho Daalderop ondersteunen vanaf het offertetraject tot bij de opstart van de installatie. Daarbij verzorgen we onder andere de calculaties, wordt de EPB berekening tot in detail uitgewerkt, leveren we de warmteverliesberekeningen en attesten. De installatieprofessional geeft aan wat hij zelf wil of kan doen, wij verzorgen de rest.”

Slimme klimaatthermostaat spIDer
Op de stand van Itho Daalderop presenteert de fabrikant ook de slimme klimaatthermostaat spIDer. “Het is een bedieningsinterface om zowel de verwarming of koeling én de ventilatie te bedienen,” zegt Van Gerwen. “Dat kan per zone en vanop afstand via een computer of app op de telefoon. De interface is helemaal klaar voor de slimme teller en is nog tot veel meer in staat. Zo kan hij het verbruik bijhouden of de opbrengst van de eigen zonnepanelen. En door middel van een smart plug kan hij ook apparaten op afstand in- of uitschakelen. Ook is het mogelijk om de spIDer uit te breiden met CO2 sensoren om op die manier het ideale binnenklimaat te realiseren. We vertellen bezoekers op de beurs graag meer over onze slimme thermostaat.”

Voor 2019 heeft Itho Daalderop ook nog een aantal verrassingen in petto. “Zo wordt de reeks HP-S warmtepompen verder uitgebreid met nieuwe units en presenteren we de vijfde generatie geothermische warmtepomp. We zien de warmtepomp als hét verwarmingstoestel van de toekomst,” zegt Van Gerwen tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Itho DaalderopMeer informatie