Install Day Brussel: alles over gas

Gas staat bekend als zuinige, comfortabele en milieuvriendelijke energiebron. Een energiebron die bovendien almaar groener wordt, waardoor we met elkaar steeds beter klaar zijn voor een schone toekomst.

Samen met Cerga, het kwaliteitslabel voor gasinstallateurs dat staat voor kwaliteit, veiligheid en vakmanschap maakt organisatie gas.be zich hard voor een duurzame, betaalbare en betrouwbare oplossingen voor de toekomst. Zo is vanaf 1 januari 2020 de schoorsteenpremie een feit. Deze premie wordt toegekend als er een collectieve schoorsteen in een bestaand appartement wordt gerenoveerd waarbij individuele gasketels op het collectief worden aangesloten. Het gaat dan om ketels met een condenserende werking, die beschikken over een CE-markering voor België en die minimaal gelabeld zijn conform EE-klasse A. Wij zijn blij dat we deze maatregel kunnen aanbieden. Mensen die vragen hebben, bijvoorbeeld over de voorwaarden, kunnen zich wenden tot src@gas.be. Dit is overigens slechts één van de maatregelen die stuk voor stuk te maken hebben met de verduurzaming van gas.

Presentatie op Install Day
‘Ook op Install Day dé vakbeurs voor professionals uit de installatiesector, op 22 november aanstaande, presenteren we diverse interessante ontwikkelingen. Zo ook een premie die te maken heeft met het inleveren van oude gastoestellen. Mensen kunnen zich inschrijven via deze link voor onze talks over de laatste nieuwe ontwikkelingen in de sector. Denk dan aan rijden op aardgas, nieuwe revolutionaire tools en andere zaken uit de branche. Men vindt ons in stand 128. Het is aan te raden snel in te schrijven voor ons event, want het aantal plaatsen is beperkt.’

Energiemix van de toekomst
In een eerder artikel sprak General Manager Steven van Caekenberghe al over de energiemix van de toekomst, waarin verschillende energiedragers hun plaats zullen hebben. ‘Geen enkele bron kan de verduurzamingsopgave immers voor 100% op zich nemen’ verwoordde hij treffend. Het complete artikel is hier terug te lezen.

Lees verder
Meer informatie over de oorsprong en samenstelling van aardgas, de ontginning, het transport, de distributie, de beheerder van het netwerk en de betrokken leverancier is te vinden op gas.be.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Gas.beMeer informatie