Hoog comfort in Delta-ziekenhuis Brussel

Het nieuwe Delta-ziekenhuis in Brussel, een onderdeel van de groep Chirec, werd begin dit jaar officieel ingehuldigd. Al in 2006 werd er begonnen met de plannen. De bouw ging uiteindelijk in 2014 van start, waarna in minder dan drie jaar het nieuwe ziekenhuis opgetrokken werd. De tijdelijke vennootschap van HVAC-installateurs CLOSE, Cofely Axima en Cegelec implementeerden heel wat producten van TROX Belgium. De site omvat meer dan 100.000 m², verspreid over acht verdiepingen. Kostenplaatje: 314 miljoen euro.

TROX Belgium is ondertussen meer dan vijftig jaar aanwezig op de Belgische HVAC-markt en kan dus reeds enige ervaring voorleggen wat betreft ziekenhuisprojecten. “Toch start je telkens van nul en probeer je het onderste uit de kan te halen voor de klant. We streven er telkens naar om maatwerk af te leveren,” zo vertelt Bernard De Poorter, van TROX Belgium. “Voor dit project hebben we zelf alle debieten berekend om op die manier de akoestische dempers te kunnen selecteren. De meer dan duizend lokalen werden elk in detail bekeken. Zo zijn ook de roosters door ons berekend, geselecteerd en gecontroleerd.”

Kwaliteit en design
Wat betreft de wervelroosters viel de keuze onder meer op het type RFD die kwaliteit aan design koppelt. Het stromingspatroon heeft een hoge inductie van ruimtelucht als gevolg, waardoor een snelle afbouw van zowel de luchtsnelheid als het temperatuurverschil tussen toevoer- en ruimtelucht mogelijk is. Door het lage geluidsvermogen is de RFD-wervelrooster ook ideaal voor comfortruimten.
Dit type rooster is ook geschikt voor een variabele luchttoevoer via de VAV-regelaar van de serie TVR-EASY. De regelaar vergelijkt de werkelijke waarde met de gewenste waarde en verandert bij afwijkingen het stuursignaal voor de klepaandrijving. De gewenste waarde komt in de meeste toepassingen van een ruimtetemperatuurregelaar.
Comfort, zowel wat betreft geluid- als luchtverspreiding, was van cruciaal belang tijdens dit project. Daarnaast was de deadline voor het Delta-project van eind 2017 behoorlijk nipt. Gelukkig kon TROX Belgium voor beide topics terugvallen op zijn uitgebreide gamma en klantgerichte service om het project uiteindelijk tot een goed einde te brengen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TROX BelgiumMeer informatie