Het succes van infraroodverwarming

Het succes van infraroodverwarming is in steile opmars. Infraroodpanelen bieden dan ook unieke voordelen voor je interieur, comfort én je portefeuille. De dunne panelen passen perfect in ieder interieur, als blikvanger – bijvoorbeeld gecombineerd met LED-verlichting of een foto op glasplaat – of zo goed als onzichtbaar ingewerkt in het plafond. Shahab Nisary van Infraroodexpert zet enkele voordelen op een rijtje.

Energiezuinig verwarmen 
Infraroodverwarming is een zuinige manier van elektrisch verwarmen. Het maakt gebruik van warmtestraling dat wordt opgevangen door objecten en afgegeven aan de lucht. Deze infraroodstraling kan je vergelijken met het zonlicht, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. In tegenstelling tot conventionele verwarmingstoestellen wordt niet de lucht verwarmd, maar de objecten en mensen. Dit proces zorgt ervoor dat niet alle lucht in een ruimte moet worden opgewarmd, zodat sneller een aangename gevoelstemperatuur wordt bereikt. Er wordt dus veel zuiniger omgegaan met energie. Bovendien voelt dit ook aangenamer, aan omdat er geen temperatuurverschillen zijn door circulerende lucht.

Eenvoudige installatie
Infraroodpanelen zijn zeer eenvoudig te installeren. Een stopcontactkabel of lichtpunt is het enige dat nodig is. Men hoeft dus geen grote verbouwingswerken te laten uitvoeren of rekening te houden met leidingen, een opslagtank of onderhoud. Ook de bediening van het toestel is eenvoudig door middel van een handige thermostaat.

Gezond en weldadig
Infraroodstraling is veilig voor mens en dier, maar heeft ook een positief effect. Zo wordt het al jaren gebruikt voor medische doeleinden omdat het een gunstige invloed heeft op spier- en gewrichtspijnen, luchtwegen en de bloedcirculatie. Doordat de lucht niet verwarmd wordt door middel van radiotoren, vindt er geen circulatie van stof en huismijt plaats, wat goed is voor de luchtwegen. Ook de luchtvochtigheid wordt niet aangetast, zodat de groei van schimmels en huisstofmijten voorkomen wordt.

Origineel design
De infraroodpanelen van Infrarodexperts combineren desgewenst het praktische gebruik met een mooi design dat past bij de smaak van ieder interieur. Zo is er keuze uit verschillende kleuren, formaten en uitvoeringen, zoals spiegel-, natuursteen- of fotopanelen.

Over Infraroodexpert
Infraroodexpert is reeds tien jaar actief als leverancier van kwalitatieve infraroodverwarming voor binnen en buiten. Met onze eigen showrooms zijn we de referentie voor infraroodverwarming. Onze klanten zijn zowel particulieren als B2B-klantenm zoals bouwpromotoren, installateurs en architecten. We hebben een zeer groot gamma van infraroodverwarming die bestaat uit meer dan 1.300 producten. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring in de sector kunnen we voor elk project een oplossing op maat aanbieden en dit voor elk budget.

Installateurs kunnen bij ons terecht voor opleidingen en technische ondersteuning bij de aankoop van hun goederen. Onze showrooms worden ook voor hen ter beschikking gesteld. Bovendien kunnen ze bij ons ten rade met de plannen van hun klanten waar wij in adviseren en een gepast voorstel maken met de juiste berekeningsmodules die we hen ook aanleren.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar InfraroodexpertsMeer informatie