Doeltreffend en gezond verwarmen met infrarood

´Doeltreffend verwarmen!´ en ‘Gezond verwarmen, daar we verwarmen zoals de zon’ zijn uitspraken van de CEO van Enerco, Verbraak Eugene, die zich specialiseert in infraroodoplossingen voor woning en bedrijf.

Praten over hernieuwde energietoepassingen met deze CEO mondt vanzelfsprekend uit in het onderwerp infrarood, de specialisatie van Enerco. Maar ook Warmteshop komt ter sprake, een franchise concept in de infraroodverwarming. Infrarood heeft het voorbije decennium een enorme vlucht genomen. Het bedrijf leverde in 2006 nog 300 panelen, vandaag zijn er dat op jaarbasis zo´n 38.000. “We streven naar gasloos verwarmen en dit is mogelijk met infraroodverwarming. De investering is laag, het plaatsen heel eenvoudig, het rendement hoog en doordat er geen stofverplaatsing is, is het heel gezond voor iedereen.”

Tot hun recht
Aan het plafond komt, volgens Verbraak, infraroodverwarming het beste tot zijn recht. “Meer warmteopbrengst en de muren blijven vrij voor het plaatsen van meubels. Qua mogelijkheden zijn infrarood oplossingen onbeperkt.” Met een assortiment van 450 modellen zit je met infrarood oplossingen onbeperkt qua mogelijkheden. Standaard witte panelen, RAL-kleuren, foto’s, spiegels, krijtborden, niets is te ver gezocht voor infraroodverwarming. ” Sterk, robuust zijn enkele kwalificaties van de in eigen huis gefabriceerde producten met de merknamen Welltherm, Enerco en Ecaros.

Interessant
De heer Verbraak weet dat infrarood kostentechnisch interessanter is dan de warmtepompoplossing. Enerco richt zich op de installaties in woningen, bedrijfsgebouwen en kantoren. “Voor de industrie betekent infraroodverwarming al snel een besparing van 70 procent op de energiekosten.” Niet verwonderlijk aangezien er maatwerk geleverd wordt aan de hand van de vloeroppervlakte en de hoogte van het gebouw.

Maatwerk
Het leveren van maatwerk is overigens niet alleen van toepassing op grote gebouwen. Ook in woningen kan maatwerk geleverd worden. Van een paneel in uw badkamer tot een installatie van een moeilijk te verwarmen ruimte, de expertise van Enerco reikt verder dan het leveren en produceren van passende panelen. Het berekenen van de benodigde capaciteit is bij de medewerkers van het bedrijf en bij de franchisenemers (26 winkels Warmteshop) in vertrouwde maar ook in vakkundige handen. Enerco is gevestigd in Roeselare.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar EnercoMeer informatie