CRHV warmtepomp voor open of gesloten bron

Mitsubishi Electric heeft een nieuwe CRHV water-waterwarmtepomp geïntroduceerd. Deze nieuwe grondgebonden warmtepomp onttrekt zijn energie uit open- of gesloten bronsystemen waardoor een continue hoog rendement kan worden gerealiseerd.

De warmtepomp wordt als kant-en-klare module met een vermogen van 60 kW geleverd. Zestien modulen kunnen regeltechnisch in cascade-opstelling worden geschakeld tot een vermogen van maximaal 960 kW. Toepassingen van de CRHV zijn voornamelijk te vinden in de utiliteitsbouw maar ook in andere omgevingen waar grote hoeveelheden warmwater vereist zijn.

De CRHV-warmtepomp maakt uitsluitend gebruik van invertertechniek waardoor een zeer exacte vermogensafstemming mogelijk is. Het systeem is in staat om uiterst efficiënt warmwater te realiseren met een maximale temperatuur van 65°C zonder daarbij gebruik te maken van elektrische bijverwarming. Aan de zijde van het koudemiddel kent het systeem een gesplitst circuit met een kleine inhoud. Hierdoor kan bij calamiteiten een volledige systeemuitval worden voorkomen.