‘Performante lichtlijnsystemen tot wel 175 lumen per Watt’

Als professioneel verlichtingsbedrijf is Axioma exclusief verdeler van een aantal Europese kwalitatieve merken waarmee het oplossingen biedt voor het midden- en hogere segment van de projectenmarkt. Sales Manager Jeroen Compernolle vertelt over de laatste trends en innovaties in de industriële verlichtingsmarkt en over de zeer performante lichtlijnsystemen met een systeemefficiëntie tot wel 175 lumen per Watt.

Kantoren, scholen, industrie, retail, sport, gezondheidszorg, publieke gebouwen en openbare verlichting, Axioma heeft binnen deze segmenten door de jaren heen heel wat ervaring opgebouwd en biedt, rekening houdend met de specifieke eisen binnen elke sector, een brede waaier van oplossingen aan. Jeroen: “Omdat we over een groot assortiment beschikken, kunnen we onze klanten voor eenzelfde behoefte verschillende oplossingen voorstellen afhankelijk van budget, design, energiewensen, enz.” Door de servicegerichtheid, het persoonlijke advies en die exclusieve licenties is Axioma in korte tijd gegroeid tot één van de belangrijkste marktspelers in België en Luxemburg.

Lichtspecialisten…
Bij Axioma werken echte ‘lichtspecialisten’. Jeroen: “We weten de noden van onze klanten goed in te schatten en zijn een sterke speler in de industriële verlichting. Onze verlichtingsoplossingen zijn heel breed inzetbaar in de industrie: van de voeding-, maak- en metaalindustrie tot warehouses en automotive. Ook voor zware en veeleisende omgevingen zoals de petrochemie hebben we passende oplossingen. Afhankelijk van de behoefte (functionaliteit, duurzaamheid, energetisch, lichtcomfort,…) maken we een lichtplan op en vergezellen het plan van bijvoorbeeld een ROI-berekening zodat de klant weet wat de investering uiteindelijk gaat opbrengen. Met een systeemefficiëntie tot wel 175 lumen per Watt van onze lichtlijnsystemen is de ROI heel hoog of anders gezegd de terugverdientijd heel kort. Bovendien zijn de nieuwe lichtlijnsystemen in metrische lengtes beschikbaar, zodat er grotere afstanden gemaakt kunnen worden en onderhouds- en installatiekosten beperkt worden. Energie-efficiency, onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid blijven namelijk een van de belangrijkste topics in de industrie.” Ook al lijkt ‘verlichting als een service’ een opkomende trend, de industrie in Vlaanderen beschouwt verlichting toch nog altijd als onroerend goed.

De goedkope Aziatische verlichtingsfabrikanten ziet Jeroen niet direct als concurrent. “Wij gaan voor kwaliteit en betrouwbaarheid en zetten ons af van die vluchtige trends om zo goedkoop mogelijk producten te produceren. Klanten bieden we een toegevoegde waarde met eerlijk en betrouwbaar advies en kwalitatief hoogwaardige Europese producten. Lichtsturing wordt ook steeds belangrijker, waarbij bijvoorbeeld het onderhoud proactief ingepland kan worden of de verlichting bij inactiviteit gedimd kan worden, waardoor een nog grotere energiebesparing gerealiseerd kan worden.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AxiomaMeer informatie