E-line Next LED lichtlijnen: een stap vooruit

De E-line Next LED mag zich met recht toonaangevend in de markt noemen. Al ruim vijfentwintig jaar geeft TRILUX met succes richting aan de lichtlijnen markt. Nu komt de Duitse marktleider in technische verlichting met een herontdekking van haar uiterst succesvolle lichtlijn: E-line Next LED. Trouw aan zichzelf, maar nu wéér stap vooruit op het gebied van efficiëntie (tot 190 lm/w), levensduur (70.000 uur 80% lumenbehoud), lichtkwaliteit, modulariteit en comfort.  

Uniek draagprofielsysteem
De E-line Next LED heeft een uniek en modulair draagprofielsysteem, bestaande uit twee varianten: Fix en Flex (en een IP54-variant). Het Fix systeem is uitgerust met vaste connectorpunten, te plaatsen op 375 mm, 1.500 mm of 2.250 mm van elkaar. Het Flex systeem is uitgerust met doorlopende bedrading, waardoor de LED-modules en spots vrij gepositioneerd kunnen worden binnen het draagprofiel. De draagprofielen van zowel de Fix als Flex zijn te verkrijgen in de lengten 750 mm, 1.500 mm, 2.250 mm, 3.000 mm en 4.500 mm.

Ophangafstanden tot 4 meter
De E-Line Next LED heeft een nieuwe draagprofielgeometrie en innovatieve koppeling tussen de draagprofielsystemen. Dat maakt ophangafstanden tot wel 4 meter (!) mogelijk. Dat bespaart enorm veel tijd en geld bij de montage. Dankzij de ongekend hoge energie-efficiëntie van max. 190 lm/W is de E-Line Next LED bijzonder zuinig in gebruik. Bovendien pakt het systeem uit met een levensduur van 70.000 u (L80, tot tq 50°C). Dit resulteert in lage operationele kosten en een korte terugverdientijd.

Vele smaken
De E-line Next LED is verkrijgbaar met lumenpakketten tussen de 2.000 en 20.000 lumen. De LED-modules zijn daarnaast te voorzien van maar liefst vijftien verschillende optieken. Daaronder ook optieken met een dubbel asymmetrische lichtverdeling voor retailomgevingen en optieken met een verblindingsbeperking (UGR <19) voor kantoren en scholen. De E-line Next LED is daarnaast verkrijgbaar als IP54-variant voor veeleisende omgevingen.

Intelligentie
De nieuwe serie armaturen is voorzien van intelligente drivers die allerhande armatuurdata opslaat in de TRILUX Cloud. Zo kan op afstand het aantal branduren, het energieverbruik, de dimstand en eventuele foutmeldingen worden ingezien. Daarnaast is de lichtlijn uit te breiden met verschillende modules (beacons) voor positiebepaling van voorwerpen in hallen (asset tracking), visualisering van klantstromen (heatmaps) en informatie op basis van locatie in een gebouw (proximity marketing en indoor navigation).

Projectverpakkingen
Tot slot bestaat er de mogelijkheid om de E-Line Next LED-installatie op de projectplaats te laten leveren in geoptimaliseerde verpakkingen. Dat wil zeggen speciaal voor het project samengestelde grote verpakkingen in plaats van vele kleine pakketten. Dat realiseert een tijdswinst van wel 15 % en is ook beter voor het milieu.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar TRILUXMeer informatie