Breed arsenaal mogelijkheden met brandwerende inbouwdozen en doorvoeringen

Innovatie in combinatie met kwaliteit leidt naar hoogwaardig gecertificeerde, brandwerende elektro-installatie materialen. Ze vinden hun toepassingen in diverse typen scheidingswanden, in verlaagde plafonds en lenen zich ook voor doorvoeringen van elektro kabels en leidingen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele producten van HELIA (Plastic Color NV), een divisie van de KAISER GROUP.

Innovatief
“Onze ervaring in de elektro-installatiewereld, in combinatie met de implementatie van nieuwe technologieën en trends, wordt vertaald naar innovatieve producten,” vertelt Product Manager Olivier Schittecatte. “Onze lijn brandwerende doorvoeringen laat installateurs toe noodzakelijke passages door compartimenten snel te installeren en indien nodig blijkt achteraf tevens vlot aan te passen.”
“Er is altijd de mogelijkheid tot het terug openklikken van onze doorvoersystemen voor latere uitbreiding. De flexibiliteit maakt dat er efficiënt kan worden gewerkt, conform de geldende Europese wetgeving rond brandveiligheid,” aldus Geert Lemarcq, Sales Director HELIA.

Informatief
“Om die ontwikkelingen onder de aandacht te brengen, informeren wij architecten, studiebureaus, elektro installatiebedrijven, brandweerkorpsen en verzekeringsmaatschappijen. Ook op diverse symposia waar wij te gast zijn vragen we de nodige aandacht voor brandveilige installaties en benadrukken wij het belang van het gebruik van correct gecertificeerde producten in het toepassingsdomein waarin ze mogen aangewend worden,” aldus Olivier Schittecatte. Studiebureaus nemen deze raad ter harte en maken steeds vaker gebruik van meer gedetailleerde omschrijvingen in lastenboeken en meetstaat. Dit draagt ongetwijfeld bij tot een meer conforme uitvoering.

Geluidsisolerend
De brandwerende inbouwdozen kregen, speciaal voor de Belgische markt, een upgrade tot 120 minuten (EI120) en zijn uiteraard lucht- en rookdicht. Ze zijn daarenboven ook ontworpen om de geluidsisolerende functie, zonder verzwakkingen, van de wand te behouden. Afhankelijk van de wandopbouw zelfs tot 77 dB. Een heel groot voordeel bij de inbouw in gespiegelde kamers van rust- en ziekenhuizen, waarbij niet alleen de brandcompartimentering belangrijk is, maar ook de geluidsakoestiek moet gevrijwaard worden! Andere toepassingsgebieden zijn onder meer hotels, appartementen, kantoren en diverse dokterspraktijken…

Goedkeuring
Goedkeuring is er ook voor de inbouw van verlichting in verlaagde brandwerende plafonds. De inbouwbehuizingen (FlamoX) werden in een nieuw jasje gestoken en kunnen nu ook achteraf worden geïnstalleerd. In geval van brand schuimen deze volledig dicht en voorkomen zo verspreiding van brand- en rookgassen in het plenum en vrijwaren ze vluchtwegen. Aanvankelijk werden deze behuizingen gecertificeerd voor 30 minuten (EI30) maar in samenwerking met fabrikanten van brandwerende plaatmaterialen en het testlabo Warrington Fire Gent werden testen succesvol uitgevoerd voor constructies tot REI90.
HELIA is zondermeer in deze sector toonaangevend door zijn innovatief karakter. Architecten, studiebureaus, installatiebedrijven en bouwondernemingen kiezen daarom ook voor de kwaliteit en de zekerheid die deze producten bieden.

Veiligheid
Vanzelfsprekend draait alles om kwaliteit en certificering. Dat gebeurt door onafhankelijke instanties, en steeds volgens de geldende Europese testnormen. Olivier Schittecatte: “Onze uitdaging is dan ook de mensen correct te informeren deze classificatierapporten, normen en voorschriften (TV254 WTCB, bijlage 7 Belgische wetgeving, certificaten te downloaden via de website of de brochure brandveiligheid …). Wij hebben uitstekende producten met de correcte attesteringen waardoor onze producten steeds vaker aangewend worden door de installatiebedrijven. Alles staat tegenwoordig in het teken van efficiëntie en kostenbesparing maar waar zekerheid de meest bepalende factor moet zijn …”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HELIAMeer informatie