Axis Partner Summit 2019 geeft kijk op de toekomst

De jaarlijkse Axis Partner Summit 2019 die op 4 juni in Genk plaatsvond, was een groot succes. Op de inspirerende locatie Thor Park, een oude mijnsite die vandaag dienst doet als eventlocatie, werd een groot aantal partners, distributeurs en installateurs bijgepraat over de nieuwste oplossingen in het Axis-portfolio en topics zoals cybersecurity, edge computing en artificiële intelligentie (AI).

Fabian de Clippelaar, Distribution Account Manager Benelux bij Axis, gaf de aftrap met een uiteenzetting over de technische kant van het Axis-platform, inclusief hoe zij samenwerken met openbronontwikkelaars. Daarna gaf hij het woord aan gastspreker Eric Postma, Artificial Intelligence Researcher bij de Jheronimus Academy of Data Science en Tilburg University. Hij besprak de evolutie van AI, hoe deze nog verder zal ontwikkelen en hoe die impact zal hebben op beveiligingsoplossingen. Edwin Beerentemfel, Manager Business Development Middle Europe bij Axis, spitste deze informatie vervolgens concreet toe op Axis-toepassingen.

Johan Ledens, Sales Engineer Belux, opende de namiddagsessie met een uiteenzetting van de nieuwste oplossingen in het Axis-portfolio. Eén van de indrukwekkende nieuwtjes was de voorstelling van de nieuwe ARTPEC-7-chipset die camerasystemen nog beter, flexibeler en wendbaarder maakt. Daarnaast gaf hij een voorproefje van de mogelijkheden van de Axis Lightfinder 2.0-technologie, de volgende standaard in camerabeveiliging bij lastige lichtomstandigheden.

Ook de nieuwste netwerkaudio-oplossingen voor onder meer de retailsector kwamen aan bod; een portfolio waarin Axis flink investeert en waar het veel positieve reacties op krijgt. Niet alleen de audiohardware werd belicht, maar vooral ook de diverse toepassingen, de samenwerking met partners en de voordelen die netwerkaudio aan retailers te bieden heeft.